Internacional 17/06/2019

Un terratrèmol de 6 graus de magnitud sacseja les illes Kermadec, a Nova Zelanda

Les autoritats no han informat de danys. Les Kermadec són situades entre l'illa Nord de Nova Zelanda i Tonga i estan deshabitades

Agències
1 min

SydneyUn terratrèmol de 6 graus de magnitud ha sacsejat aquest dilluns les illes Kermadec, un arxipèlag neozelandès al Pacífic. De moment, les autoritats no han informat de danys ni han emès cap alerta per tsunami.

El sisme s'ha produït l'endemà d'una altra sacsejada de magnitud 7,2 que va obligar les autoritats a emetre, durant uns minuts, un avís per tsunami.

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que controla l'activitat sísmica a tot el món, ha situat el nou sisme a 16 quilòmetres de profunditat sota el fons marí i a 942 al nord-est de Tauranga, ciutat situada al nord de l'illa Nord de Nova Zelanda.

les illes Kermadec estan situades entre l'illa Nord de Nova Zelanda i Tonga

Les Kermadec, situades entre l'illa Nord de Nova Zelanda i Tonga, estan deshabitades i només hi ha el personal de la base permanentment instal·lada a Raoul, que té una estació meteorològica i de ràdio.

Nova Zelanda s'assenta en la falla entre les plaques tectòniques del Pacífic i Oceania i registra uns 14.000 terratrèmols cada any, dels quals entre 100 i 150 tenen prou potència per ser percebuts.

stats