Publicitat
Publicitat

Un supertifó colpeja el centre de les Filipines i fa almenys tres morts i milers d'evacuats

Amb ràfegues de vent de 275 km/h, ha arrasat cases i mobiliari urbà. És el tifó més fort d'aquest any i es podria convertir en el més poderós de la història

Almenys tres persones han mort i més de 125.000 han estat evacuades al centre de Filipines després de l'arribada del tifó 'Haiya', que assota l'arxipèlag amb ratxes de vent de fins a 275 quilòmetres per hora.

Dues persones han mort electrocutades després que el tifó tombés diversos pals i cables de línies elèctriques, mentre que la tercera ha mort en ser colpejada per un pal de la llum, segons l'últim informe del Consell Nacional de Gestió i Reducció de Desastres.

A més, set persones han resultat ferides, majoritàriament per la caiguda d'objectes, segons ha informat en roda de premsa Reynaldo Bel, portaveu de l'organisme filipí.

Amb una categoria 5, es tracta del supertifó més fort d'aquest any i, possiblement, el més poderós de la història.

El supertifó ha tocat terra al voltant de les 21.30 d'aquest dijous, hora catalana, a la localitat de Guiuan, a la província de Leyte, a la regió de Visayas Oriental, al centre de les Filipines.

El tifó ha deixat sense electricitat gairebé tota la regió de Visayas Oriental i ha fet nombroses destrosses en cases i mobiliari urbà al seu pas. A més, ha obligat les autoritats a suspendre el trànsit aeri i marítim i a tancar escoles.

Un total de 58 províncies de l'arxipèlag estan sota senyal d'amenaça de tempestes, de les quals 21 estan en alerta vermella, segons ha apuntat en un informe el Consell Nacional de Gestió i Reducció de Desastres del país.

El mes de setembre, un súper tifó de categoria 5 ja es va acostar a les Filipines, però en aquell cas la seva trajectòria va fregar només el nord del país.

Els meteoròlegs de la regió creuen que la destrucció que pot generar el 'Haiya' podria ser semblant a la del supertifó 'Bopha', també de categoria 5, que va afectar el país fa just un any. Al voltant d'un miler de persones van morir a causa d'aquesta borrasca tropical i algunes regions del sud del país van quedar devastades.

Etiquetes