Publicitat
Publicitat

Un turista xinès passa per error 12 dies en un centre de refugiats alemany

L'home, que té 31 anys i només parla xinès mandarí, volia posar una denúncia per robatori i va acabar signant una sol·licitud d'asil

Un turista motxiller xinès es va veure atrapat durant 12 dies en un centre d'acollida de refugiats a Alemanya en signar per error una sol·licitud d'asil en comptes d'una denúncia per robatori, segons ha confirmat aquest dilluns la Creu Roja, que gestiona l'alberg.

L'home, que té 31 anys i només parla xinès mandarí, "va posar en marxa una maquinària de la qual en un primer moment no va ser capaç de sortir", explica Christoph Schlutermann, president de la Creu Roja a la regió de Münster, al estat federat de Renània del Nord-Westfàlia (oest).

Gràcies a una aplicació de traduccions va ser possible reconstruir l'odissea del turista, a qui li havien robat la cartera a la ciutat de Heidelberg (oest) i que, en comptes d'anar a una comissaria, va acabar a una oficina pública on li van lliurar els formularis per presentar una petició d'asil.

Posteriorment, el turista xinès –que pretenia continuar el seu viatge cap a França i Itàlia– va ser traslladat a un centre d'acollida provisional a la ciutat de Dortmund, on va haver de lliurar el seu passaport i el seu visat. Només en arribar a l'alberg a Dülmen, on va ser registrat com a refugiat, va poder finalment donar per acabada l'odissea. Les autoritats van necessitar 12 dies per reconstruir la seva història i aconseguir la documentació pertinent, ha precisat Schlutermann.