MÓN
Internacional 24/06/2012

Turquia anuncia que fa tres dies que bombardeja refugis kurds a l'Iraq

Els atacs responen als enfrontaments entre l'exèrcit turc i guerrillers kurds entre el 19 i el 21 de juny

Efe
1 min

AnkaraLes Forces Aèries turques estan bombardejant des de fa tres dies els suposats refugis de l'il·legalitzat Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK) a les muntanyes Kandil al nord de l'Iraq. Ho ha anunciata quest diumenge l'exèrcit turc en un comunicat publicat al web oficial de l'Estat Major. Segons aquesta versió, els caces turcs han bombardejat 9 objectius militars de la guerrilla kurda entre el 22 i el 24 de juny i han tornat tots els avions sans i estalvis a les seves bases.

L'Exèrcit turc afirma que els objectius dels atacs aeris són refugis i coves que, segons diuen, utilitza el PKK com a quarters generals des d'on s'organitzen les activitats guerrilleres en territori turc. La campanya aèria s'ha desenvolupat arran de l'últim enfrontament entre la guerrilla i l'exèrcit, que va tenir lloc a les muntanyes de Daglica, a la província de Hakkari, fronterera amb l'Iraq, entre el 19 i el 21 de juny passats.

Els combats es van cobrar la vida de 8 soldats turcs i de 31 guerrillers, segons xifres oficials de les Forces Armades, i els rebels s'havien infiltrat des de l'Iraq. El PKK es va alçar en armes el 1984 per lluitar per l'autodeterminació dels aproximadament 12 milions de kurds a Turquia i, des d'aleshores, més de 45.000 persones han mort en enfrontaments i atemptats.

stats