Internacional 25/03/2015

Detenció xou a Ucraïna: entren en plena reunió de govern i s'enduen dos alts càrrecs davant les càmeres

El cap dels serveis d'emergència del país i el seu número dos són acusats de teixir una trama corrupta

Efe
1 min

KíevCop d'efecte policial a Ucraïna. El cap dels serveis d'emergència d'Ucraïna, Serguei Botxkovski, ha estat detingut aquest dimecres en plena reunió del consell de ministres del país, davant les càmeres de televisió. En aquell moment, la televisió ucraïnesa estava emetent en directe imatges de la reunió del govern, quan de sobte agents del ministeri de l'Interior han irromput a la sala, han emmanillat tant Botxkovski com el seu número dos, Vassili Stoitski, i se'ls han endut, acusats de corrupció.

Se'ls acusa de teixir una trama corrupta per a la compra, a preus inflats, de lubricants per al parc mòbil dels serveis d'emergència del país. En la mateixa reunió, el primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk, ha anunciat la destitució dels dos alts càrrecs. El ministre de l'Interior, Arsén Avàkov, ha explicat que els dos detinguts realitzaven compres públiques mitjançant una empresa privada, que a través de diversos paradisos fiscals transferia part dels diners cap a comptes d'altres companyies, propietat de Botxkovski i de Stoitski.

Avàkov ha justificat l'espectacle mediàtic de les detencions, perquè serveixi de "vacuna" per a prevenir pràctiques corruptes. "Ho hem fet expressament, perquè volem tenir el control públic en aquest procés", ha afegit.

stats