Internacional 17/05/2017

Vaga general a Grècia contra noves retallades imminents

Els controladors aeris s'han unit a l'aturada i s'han cancel·lat els vols a Atenes entre les 8 h i les 12 h

Efe
1 min
Grècia viu la primera vaga general de l'any

AtenasGrècia viu avui la primera vaga de l'any, una mobilització convocada pels principals sindicats del país contra la llei que engloba les mesures necessàries per tancar la segona revisió del programa de rescat i que són condició indispensable per obtenir un nou tram d'ajuda financera. El paquet legal, que serà debatut avui al ple del Parlament i votat aquest dijous, inclou una nova retallada a les pensions a partir del 2019 i pujades d'impostos a partir de 2010.

Per primera vegada en molt de temps, la vaga ha estat secundada pels controladors aeris, que deixaran de treballar de 8 h a 12 h. En conseqüència, els vols de sortida i arribada a Atenes s'han cancel·lat durant aquesta franja horària.

Els sindicats han batejat les mesures com a "quart memoràndum", perquè es tracta d'ajustos addicionals no previstos en el tercer rescat, que s'aplicaran un cop vençut el programa actual.

Els autobusos i tramvies del país, que ja havien començat les aturades aquest dimarts, han sigut a les cotxeres fins a les 6 h del matí i tornaran a parar a partir de les 18 h. El metro funcionarà entre les 6 h i les 16 h, mentre que el transport ferroviari està completament paralitzat.

Els hospitals només ofereixen serveis mínims, ja que els metges i el personal hospitalari farà una vaga de 48 hores que es prolongarà fins dijous.

També els col·lectius de jubilats, autònoms, metges de consultes privades, enginyers i advocats s'han unit a la mobilització, que ha convocat manifestacions de protesta a les principals ciutats del país.

stats