Publicitat
Publicitat

El vicepresident del Parlament tunisià denuncia errades en el dispositiu de seguretat

Abdelfattah Mourou assegura que dos dels policies eren al bar en el moment de l'atac, un altre dinava i el quart no es va presentar

Els guardes que vigilen l'accés al Parlament tunisià, en un complex als afores de Tunis, eren "al bar" en el moment que es va produir l'atemptat de dimecres, segons ha denunciat avui el vicepresident del Parlament, Abdelfattah Mourou, que ha criticat els "grans errors" del dispositiu de seguretat.

El museu del Bardo, on van morir 23 persones, gran atractiu turístic i el més prestigiós del país, que comparteix l'accés amb el recinte del Parlament, tampoc no tenia protecció. El dia de l'atac "no hi havia policia a l'entorn del Parlament ni del museu" ha dit el vicepresident, que és un dels fundadors del partit islamista moderat Ennahda. "Em van dir que només hi havia quatre policies a la porta: dos eren al bar, un dinava i el quart no es va presentar a la feina", ha dit en declaracions a l'agència France Presse.

En el moment de l'atac, una comissió parlamentaria debatia una nova llei antiterrorista, després que els responsables polítics es reunissin amb els alts càrrecs de la policia i l'exèrcit per estudiar les seves demandes de material i personal.

El primer ministre, Habib Essid, ha reconegut "els errors en tot el sistema de seguretat", però el president, Béji Caïd Essebsi, ha destacat la "rapidesa amb què les forces de l'ordre van arribar al lloc i van evitar una catàstrofe".