Publicitat
Publicitat

¿Com es va viure l'11-S dins de la Casa Blanca?

Els Estats Units publiquen les fotografies de la cèl·lula de crisi que el president Bush i el seu vicepresident Cheney van establir per seguir els atemptats

Els Estats Units han publicat centenars de fotografies en què es mostren les interioritats de la Casa Blanca durant els atemptats de l'11-S.

Els fons provenen dels arxius del vicepresident de l'època, Dick Cheney, i entre les imatges es pot distingir la plana major del govern Bush seguint l'11-S.

De seguida que es va tenir notícia que l'11-S era un atac terrorista, la Casa Blanca va establir una sala d'operacions d'un gabinet de crisi liderat, en un primer moment, pel vicepresident, Dick Cheney.

Quan George Bush va tornar precipitadament a Washington, des de Florida, on feia una visita a una escola de primària, també es va incorporar al gabinet de crisi.

El director de la CIA, George Tenet, i la que posteriorment va ser secretària d'estat, Condoleezza Rice, van participar en la cèl·lula de crisi que es va crear i des d'on se seguien les informacions i les compareixences polítiques.

Dick Cheney va seguir els esdeveniments al seu despatx però posteriorment va ser traslladat, per seguretat, a un indret desconegut que ara s'ha sabut que va ser la residència de Camp David.

Etiquetes