Publicitat
Publicitat

20 anys vivint en una claveguera per pagar l'educació dels seus fills

L'home, un xinès de 53 anys, es va arruïnar amb les multes policials que li van posar per violar la política del fill únic. Els mitjans xinesos alerten que no es tracta d'un cas únic

Les autoritats de Pequín han descobert que un home ha passat prop de dues dècades vivint sota terra, amb una tapa de claveguera com a única porta, per tal de poder estalviar diners amb què pagar l'educació dels seus fills, segons ha informat la televisió estatal xinesa CCTV.

L'home, de cognom Wang i de 53 anys, va quedar arruïnat per les fortes multes que va haver de pagar després de violar la política del fill únic (té tres fills) i va decidir emigrar des del camp a la propera Pequín per guanyar-se la vida rentant cotxes. Per tal de reduir al mínim les seves despeses i poder emprar tots els seus modestos ingressos en els seus fills, Wang ha viscut en una instal·lació subterrània a uns dos metres de la superfície, al costat de les canonades, amb poc més que un sac de dormir, unes mantes i un termo d'aigua calenta.

El cas de Wang va arribar al coneixement de les autoritats de la ciutat, que han segellat la tapa de claveguera per la qual l'home entrava a "casa seva" i li han buscat un allotjament temporal, i han advertit a la ciutadania que viure en aquestes precàries condicions sota terra pot ser molt perillós.

Encara que el cas de Wang crida l'atenció pel llarg període de temps en què ha viscut en condicions infrahumanes, alguns mitjans xinesos han assenyalat que no es tracta d'un cas únic en un país en què molts vagabunds i gent sense recursos viuen al subsòl de les ciutats.

Etiquetes