Internacional 28/07/2015

La meitat dels treballadors xinesos renuncien a les vacances pagades que els pertanyen per llei

Tenen por que els caps els vegin com a mandrosos i no puguin optar a un ascens

Europa Press
1 min
Dues dones treballant a la província xinesa de Wuhan / REUTERS

PequínAproximadament la meitat dels treballadors xinesos renuncien voluntàriament a les vacances pagades que els corresponen per llei, segons un estudi del Ministeri de Recursos Humans del govern xinès, que recull l'agència de notícies Xinhua.

En el cas de treballadors d'organitzadors i empreses públiques, els treballadors opten per no agafar-se les vacances perquè tenen por de "donar la impressió als caps de ser mandrosos", i perquè podria influenciar en possibles promocions, segons un segon estudi elaborat pel diari oficial del Partit Comunista Xinès, 'Diari del Poble', a partir d'entrevistes als treballadors.

En altres àmbits, com ara el dels comercials, els treballadors renuncien a les seves vacances per evitar perdre la part variable del sou, ja que només se'ls pagaria el salari base. Altres treballadors al·leguen dificultats burocràtiques per poder gaudir de les seves vacances.

Liu Junhai, professor de dret de la universitat Renmin, ha fet una crida perquè es garanteixi el dret a les vacances pagades aplicant més estrictament la llei. "Els treballadors haurien de ser més conscients dels seus drets legals, i els caps haurien de garantir el dret a vacances pagades anuals d'acord amb la llei", ha argumentat Liu en declaracions al 'Diari del Poble'.

stats