Publicitat
Publicitat

Els equips de rescat xinesos donen la volta al vaixell capgirat sense esperança de trobar ningú més viu

El nombre de cadàvers recuperats s'eleva a 97 però es creu que fins a 442 persones haurien mort

Els equips de rescat han aconseguit aquest divendres redreçar el vaixell capgirat dilluns al riu Iangtsé per poder accedir al seu interior i tractar de trobar als 360 desapareguts, després que el nombre de morts confirmats ascendís a 82 durant la matinada. Al llarg del matí, aquesta xifra s'ha elevat de moment fins a 97.

Les autoritats xineses van prendre la decisió de donar la volta al vaixell després de tres dies de complicats i continus treballs de rescat al riu, i en veure que no hi havia possibilitat de trobar més supervivents. En total, només han sobreviscut 14 dels 456 ocupants del creuer Estrella d'Orient.

En descartar ja la possibilitat de salvar ningú més, els equips de rescat van començar la complicada operació, que va necessitar dues grues, bussos que amarressin el vaixell amb cables d'acer i dues embarcacions de 500 tones per donar l'estirada final i redreçar el vaixell, que havia bolcat totalment a causa d'un temporal i es trobava fa quatre dies amb la quilla cap amunt.

El següent pas és drenar l'aigua de l'interior del vaixell i assegurar que està estable perquè els bussos puguin entrar i trobar més víctimes, sense que se sàpiga durant quant de temps es pot prolongar l'operació.

S'espera que sigui a partir de llavors quan es trobin més cossos dels ocupants del vaixell, la majoria jubilats de l'est de la Xina d'entre 50 i 80 anys que participaven en un creuer que havia partit de Nanquín (est) amb destinació Chongqing (sud-oest ) fa deu dies.

Mentrestant, a Jianli, el tram del Iantgsé del centre del país en què va ocórrer la catàstrofe dilluns, es preparen centenars de taüts al tanatori de la localitat.

El naufragi de l'Estrella d'Orient, un vaixell turístic que recorria una de les rutes més populars a la Xina, s'ha convertit en la pitjor tragèdia fluvial del país en set dècades.

Les autoritats investiguen les causes de l'accident, que va ocórrer quan un fort temporal castigava la zona. El capità, un dels supervivents juntament amb el cap de màquines, es troba a disposició policial.