Internacional 17/02/2013

El conservador Anastassiadis guanya la primera volta de les presidencials a Xipre

S'enfrontarà diumenge vinent al comunista Stavros Males

Efe
1 min
El candidat conservador, Nikos Anastassiadis / EFE

NicòsiaEl candidat conservador Nikos Anastassiadis ha guanyat la primera volta de les eleccions presidencials celebrades aquest diumenge a Xipre, en obtenir el 45,46% dels vots, segons els resultats definitius publicats pel ministeri de l'Interior. Anastasiadis s'enfrontarà diumenge que ve en la segona volta al candidat del partit comunista AKEL, Stavros Males, que ha aconseguit el 26,91% dels vots.

En tercera posició ha quedat el candidat pel partit socialdemòcrata, Yorgos Lilikas, amb el 24,93% dels vots. Lilikas ha estat justament el primer a comparèixer davant els electors després de conèixer el resultat fina; ha evitat fer una recomanació als seus electorals a favor d'algun dels dos aspirants que aniran a la segona ronda i s'ha limitat a assenyalar que es pronunciarà en els pròxims dies.

Més explícit ha estat el comunista Males, que ha demanat el vot per a la segona ronda dels que en aquesta primera jornada han donat suport a Lilikas.

El guanyador de les presidencials assumirà la prefectura d'Estat i de govern enmig d'una de les pitjors crisis econòmiques i haurà de negociar amb la troica de creditors internacionals un rescat valorat en uns 17.000 milions d'euros.

stats