Els candidats confien que Ordino continuï sent la parròquia amb més participació

La candidata de Liberals+Independents, Sandra Tudó, ha destacat que “no són unes eleccions normals, sinó que la gent està decidint el futur de la parròquia i del país”

Ana
3 min
La candidata a cònsol major de Liberals+Independents, Sandra Tudó, votant aquest matí / M.G.C.(ANA)

OrdinoEls candidats a cònsol major de la parròquia d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Sandra Tudó, durant la jornada electoral han animat tots els electors que dipositin el vot a les urnes. De la seva banda, el candidat d’ACO+DA, Josep Àngel Mortés, ha destacat que “Ordino sempre ha estat una de les parròquies amb més índex de participació” i creu que aquesta vegada “no serà diferent”. La candidata de Liberals+Independents, Sandra Tudó, ha indicat que esperen que la gent vegi que “no són unes eleccions normals, sinó que la gent està decidint el futur de la parròquia i del país”. La candidata liberal ha animat tothom que vingui a exercir el seu dret i a decidir qui estarà al servei del ciutadà els propers quatre anys. De fet, Mortés, el candidat de la llista continuista, ha explicat que amb el vot judicial ja s’ha demostrat que Ordino ha estat la parròquia amb més participació, aconseguint 422 vots que suposa gairebé el 26%, per tant, “entenc que Ordino continuarà sent una parròquia on hi haurà més gent que anirà a votar”. Malgrat els bons resultats, s’ha de destacar que enguany ha disminuït la xifra del vot a la Batllia respecte a les eleccions comunals del 2011.

A les 9.30 hores entrava a la seu electoral la cap de llista de Liberals+Independents, Sandra Tudó, acompanyada del seu fill, el seu marit i altres candidats de la llista, entre ells la candidata a cònsol menor, Eva Choy. Després que el fill de la cap de llista diposités el vot de la candidata, ha explicat la importància d’exercir aquest dret i ha destacat que esperen que la gent vegi que “no són unes eleccions normals, sinó que la gent està decidint el futur de la parròquia i del país”. Pocs minuts més tard, l’excònsol d’Ordino, Enric Dolsa, ha dipositat el vot a l’urna però no ha volgut fer cap declaració.

A les 12 del migdia, ha estat el torn del candidat de la llista taronja, Josep Àngel Mortés, acompanyat dels seus fills i la seva dona. Mortés ha explicat que “el més important d'un dia com avui és que la gent vingui a votar”. La candidata a cònsol menor de la llista d’ACO+DA, Gemma Riba, ha votat uns minuts més tard, acompanyada de la seva família.

El conseller general d’Ordino, Antoni Fillet, ha indicat que la percepció per aquestes eleccions és “positiva”, i fent referència als resultats de les darreres eleccions generals, en què ACO+DA a Ordino va guanyar per només 17 vots, ha afegit que “aquesta vegada no us farem patir tant”. El conseller ha explicat que la parròquia d'Ordino “hauria de continuar amb el projecte d’aquest Comú sortint perquè augmentin les inversions a la parròquia”.

El primer votant a la parròquia d’Ordino per aquests comicis comunals ho ha fet ben puntual a les 9 del matí. Entre els 1.625 electors, per a alguns era la primera vegada que podien exercir aquest dret. És el cas de la Clara Naudi, que està estudiant a Tolosa i ha vingut expressament a Ordino per dipositar el vot. A més, Naudi ha destacat que tenia molt clar a qui votaria des del primer moment, “sempre he acompanyat els meus pares a votar i és molt interessant fer-ho”. El fiscal general, Alfons Alberca, també ha dipositat el vot a Ordino i també ho han fet altres protagonistes del món de l’esport com el 'freerider', Dani Fornell.

Tots els ciutadans que han dipositat el vot han rebut un val de dos euros per consumir en un establiment de la parròquia. A més, alguns votants afortunats, com per exemple, l’elector número 50 o el 100 han rebut un davantal com a obsequi.

stats