UP+DA revalida la victòria a Encamp i el PS passa a ser tercera força

Dels 2.153 vots escrutats, 830 han estat per UP+DA, 632 per a Liberals+ Independents i 504 per a PS+Independents

Ara Andorra
3 min
La candidatura guanyadora d'UP+DA /G.LL.T.

Andorra la VellaUP+DA han obtingut el 42,22% dels vots imposant-se a les altres dues forces que concorrien a les eleccions, Liberals+Independents que han obtingut el 32,15% i PS+Independents que s'han quedat en el 25,64%. Així, els socialdemòcrates, passen a ser la tercera força de la parròquia després de la irrupció dels Liberals que s'han establert com a segona força més votada. Dels 2.153 vots escrutats, 830 han estat per UP+DA, 632 per a Liberals+ Independents i 504 per a PS+Independents. També s'han registrat 153 vots en blanc 34 nuls. Amb aquests resultats, UP+DA obté vuit consellers, Liberals+Independents, dos, i PS+Independents, dos més.

El fins ara cònsol menor, Jordi Torres, passarà a liderar el Comú acompanyat d'Esther París com a cònsol menor i dels consellers Aleix Varela, Jordi Rich, Laura Mas, Jordi Rogel, Josep Maria Mas i Xavier Benedicte Fernández. Com a consellers a l'oposició hi haurà Jordi Troguet i Maribel Lafoz per Lliberals +Independents, i Joan Sans i Pere Marsenyach per PS+Independents.

Un cop confirmada la victòria, Torres ha assegurat que el resultat "s'ha apropat a les previsions que havíem fet nosaltres". El futur cònsol major d'Encamp s'ha mostrat molt satisfet pels resultats i ha destacat que "a la gent amb què hem pogut parlar els ha agradat el nostre programa i els hem pogut passar el missatge".

Torres ha assegurat que encara el proper mandat amb il·lusió i ha destacat que "la situació financera és molt diferent de fa quatre anys, i això ens permetrà començar a desenvolupar el programa d'inversions des del primer any".

Pel que fa als resultats de les altres formacions, Torres ha admès que "tal com havien anat les darreres eleccions generals, quan el PS ens va quedar molt a prop, pensàvem que serien ells els que tindríem al darrere, i ens han sorprès els resultats dels liberals". En aquest sentit, Torres ha volgut felicitar els dos partits.

En relació a la participació, Torres ha lamentat que "elecció rere elecció, ens està baixant, i això per la democràcia d'un país no és bo". En aquest sentit, ha destacat que "ara tenim un marge de recorregut, perquè esperem que fins d'aquí a tres anys no hi hagi eleccions, i hem de mirar de corregir aquesta dinàmica".

Troguet valora de forma "molt positiva" la segona plaça obtinguda

Troguet, per la seva banda, ha valorat els resultats de manera "molt positiva". El candidat liberal ha remarcat que "era la primera vegada que ens presentàvem, hem escoltat al poble i ara treballarem per al poble". En aquest sentit, ha assegurat que "farem una oposició positiva". El cap de llista liberal ha admès que "esperàvem ser la tercera força i ha estat una sorpresa ser segons".

Sans admet que els resultats no han estat els esperats però celebra mantenir els dos consellers

El candidat del PS+Independents, Joan Sans, ha admès que els resultats no han estat els esperats. Ha assegurat que "teníem clar que el més normal era que hi hagués continuïtat i que UP+DA pogués completar vuit anys de mandat". Tot i això, ha lamentat que "esperàvem ser la segona força política".

Sigui com sigui, ha celebrat que "mantindrem la representació, amb dos consellers que podrem donar continuïtat a la tasca feta fins ara". En aquest sentit, ha assegurat que "donarem suport a la majoria en el que suposi un avanç per a la parròquia i estarem a l'aguait en allò que no ens sembli bé".

Sans també ha lamentat l'abstenció que hi ha hagut i ha assegurat que "penalitza a les forces de progrés", tot i remarcar que no es poden atribuir els seus resultats únicament a aquest fet. Tot i això, ha afegit que la baixada de la participació "ens ha de preocupar a tots".

stats