TENIS
Misc 22/04/2018

Arrenca el Godó més mediàtic

Nishikori i Djokovic, possibles rivals de Nadal en el seu camí per guanyar el seu onzè títol a Barcelona

i
Martí Molina
3 min
Arrenca el Godó  més mediàtic

BarcelonaLa presència de Novak Djokovic al Godó ha catapultat encara més l’interès pel torneig de tenis barceloní, que comença avui. Quan la setmana passada el serbi va confirmar que vindria, a l’organització es van fregar les mans perquè se’ls presentava una edició de luxe. Com a mínim, la més mediàtica dels últims anys. “És la millor de la nostra història”, arriben a dir des del Reial Club Tenis Barcelona, el club organitzador de la competició.

Tot i que el cert és que Novak Djokovic no està en el seu millor moment, aprofitarà el Godó per agafar rodatge de cara al Roland Garros. El serbi ha acabat sent la cirereta d’un cartell de luxe que encapçala, una temporada més, Rafa Nadal. El tenista manacorí, número 1 de l’ATP, busca el seu onzè títol a Barcelona i ho fa en forma després de guanyar el Masters 1000 de Montecarlo sense haver cedit ni un sol set. És la seva onzena corona al principat, la tercera consecutiva. Amb aquesta victòria, Nadal aconsegueix de pas el primer títol de la temporada, el 76è del seu historial i el 31è títol de Masters 1000, un més que el serbi Novak Djokovic, amb qui mantenia aquest empat al capdamunt de la classificació. I de pas mantindrà el lloc de número 1 del rànquing mundial de l’ATP aquest dilluns, per davant del suís Roger Federer, que el va superar quan va guanyar la final de l’Open d’Austràlia però va perdre la corona unes setmanes més tard.

A Montecarlo, Nadal es va fer fort en un torneig on sol fer història i on només ha perdut un cop la final, precisament contra Djokovic. De fet, aquesta és la cinquena vegada que Nadal guanya aquest torneig sense cedir un sol set (2008, 2009, 2010 i 2012). “Quan juga així, poc es pot fer”, va admetre Nishikori al final d’un partit en què mai va tenir opcions contra el joc agressiu i perfeccionista del jugador de Manacor, que el va superar per un clar 6-3 i 6-2 en menys d’una hora de joc.

El debut, dimecres

La previsió és que Nadal s’estreni al Godó aquest dimecres contra el guanyador del partit entre Roberto Carballés i l’austríac Andreas Haider-Maurer. Com és habitual, ell, cap de sèrie, esquiva la primera ronda del torneig.

Nadal, que és favorit, no tindrà un camí fàcil per aixecar el seu onzè títol. En tercera ronda pot trobar-se amb Kei Nishikori, dues vegades guanyador del Godó, tot i que el japonès ha fet un pas enrere i ocupa el 36è lloc a l’ATP. Això sí, Nishikori té l’aval de Montecarlo, on va arribar a la final, perduda precisament contra Nadal. De totes maneres, el japonès ho tindrà difícil, ja que arriba exhaust després d’haver de jugar les quatre rondes prèvies d’aquest Masters 1000 a tres sets.

Per tant, Nadal és favorit a superar-lo i, si fa els deures, pot arribar el partit que tothom espera i amb el qual els espectadors ja es freguen les mans només de pensar-hi: un Rafa Nadal-Novak Djokovic als quarts de final, que s’han de disputar divendres, sempre que la meteorologia no faci la guitza. Si els altres favorits fan la feina, Nadal o Djokovic podrien jugar les semifinals contra el belga David Goffin i trobar-se a la final el búlgar Grigor Dimitrov, número 5 del món. En aquesta hipòtesi hi ha un precedent ben recent, les semifinals de Montecarlo, on Nadal va superar-lo sense problemes.

Dissabte se sortejava el quadre final del torneig, que Albert Costa, director del Godó, qualificava com “una pedra”. “És espectacular. No veig cap partit dolent i el nivell de joc serà màxim. Serà un torneig fabulós”, apuntava. Qui no hi serà és David Ferrer, que va donar-se de baixa perquè espera ser pare de manera imminent. El jugador de Xàbia, de 36 anys, ha arribat quatre vegades a la final però mai ha pogut guanyar el Barcelona Open Banc Sabadell, sempre superat al partit decisiu per Rafa Nadal.