DES DE LA CASTELLANA
Misc 12/10/2013

Campanyes que escalfen el clàssic

2 min

Tot i que encara falten quinze dies, és evident que gairebé tots els madridistes tenen al cap el partit del Camp Nou. I com ha canviat el conte! La temporada passada, en què el Barça va guanyar la Lliga, des del Bernabéu treien pit perquè ells s'havien imposat en tots els duels individuals. Ja li tenien la mida presa, al Barça, els van eliminar de la Copa i els blaugranes no van ser capaços de guanyar-los en Lliga. Era una manera de minimitzar el fet que un any més acabaven la temporada sense cap títol important.

I així començaven un nou projecte amb la il·lusió de guanyar-ho tot, i sobretot la Champions. Però l'arrencada no ha estat la desitjada i ha coincidit, en canvi, amb el millor inici de la història del Barça. Si les dinàmiques es mantenen, les perspectives per a d'aquí quinze dies no són gaire optimistes des del prisma blanc. Vénen d'una derrota a casa en el derbi contra l'Atlètic de Madrid i de dues victòries seguides fora de casa a l'últim minut, i ara el pròxim desplaçament és ni més ni menys que al Camp Nou.

Amb tot aquest escenari han començat les campanyes. Més o menys dirigides o inspirades per gent pròxima al Madrid, amb el punt de mira centrat en Neymar. Amb un doble objectiu: no es parla del mal joc dels d'Ancelotti ni tampoc dels errors arbitrals descarats i escandalosos a favor dels blancs, i es condiciona els mateixos àrbitres a l'hora de xiular els partits a Neymar, un dels jugadors que més faltes reben del futbol mundial. I és que el tema de Neymar els està fent molt de mal. Un jugador que va dir que no al Madrid per anar al Barça. I que ja s'havien fet la idea que seria un desastre, que es faria més famós per les seves sortides nocturnes i per les esbroncades amb Messi que no pas pel que fes amb la pilota als peus. I no ha sigut així. Al contrari. Neymar està sent exemplar. I si a més busquem la comparació amb el seu fitxatge estrella de la temporada, la desesperació ja és total. Bale va arribar amb la Lliga començada, sense preparació física i no acaba de girar del tot rodó en el tema de les lesions.

Queden quinze dies que es faran llargs i intensos. Ara ja no hi ha Mourinho perquè critiqui directe i de cara. Però els missatges arriben igual, i com que el Barça ja hi està acostumat, ha après que la millor manera de fer-los callar és al camp, com aquell 29 de novembre del 2010, el dia en què Mou debutava al Camp Nou com a entrenador del Madrid. Estaria bé un marcador semblant.

stats