Misc 02/07/2021

La méteo: torna la calor intensa de mitjans de juny, però no a tot arreu per igual

Aquest cap de setmana hi haurà més núvols prims i reapareixeran alguns xàfecs de tarda

2 min

La calor es va acostant cada cop més al pic de temperatura que vam tenir a mitjans de juny. Avui les màximes s'han enfilat fins als 37 graus a Gimenells i a Alfarràs, fins als 36 a Lleida (la Femosa), i fins als 35 a Solsona. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha escalat fins als 29 graus, encara no s'han superat els 30 com va passar durant tres dies a mitjans de juny.

El cap de setmana començarà a baixar la temperatura en alguns indrets, mentre que a prop de mar arribarà el pic de calor de la setmana. Demà les màximes s'acostaran als 35 graus en molts punts del prelitoral i de les Terres de l'Ebre, mentre que a Ponent i al Pirineu la temperatura començarà a baixar. Diumenge al migdia el pic de calor encara serà més fort a prop de mar, però en canvi a la tarda el vent girarà a gregal i tramuntana i la sensació tèrmica baixarà sobtadament.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge.

Diumenge cal vigilar que el temps no sorprengui: fins al migdia farà molta calor a prop de mar però a la tarda refrescarà clarament. Aquesta pujada de temperatura a la costa i al prelitoral farà que les nits tropicals augmentin clarament i que a l'est costi més de dormir que els últims dies. La ponentada farà que diumenge el termòmetre fregui els 40 graus a la costa valenciana, i tant diumenge com l'inici de la setmana que ve també seran de calor molt intensa a les Balears.

Pel que fa a l'estat del cel, tots aquests canvis comportaran que el cel estigui més enterbolit a estones, sobretot diumenge, però el sol seguirà predominant. Demà i diumenge reapareixeran alguns ruixats sobtats al Pirineu, però res fa pensar en grans tempestes. Els xàfecs afectaran sobretot l'extrem nord de la serralada, tot i que no són descartables també en comarques interiors de Girona. En general pluges poc abundants.

Acumulacions de precipitació previstes per a diumenge.

La setmana que ve s'entreveuen més moviments de masses d'aire que faran pujar i baixar el termòmetre. El pic de calor del cap de setmana a la costa es moderarà dilluns, però tot apunta que dilluns i dimarts encara tindrem temperatures altes en general. En canvi, a partir de dimecres és força probable una entrada d'aire més fresc que faci tornar el termòmetre a valors molt més raonables.

Aquest cap de setmana tornarà a fer molta calor com ja va passar a mitjans de juny, però tot apunta que per ara les temperatures molt altes seguiran sense instal·lar-se. Hi ha poques possibilitats que la setmana que ve hi hagi una tongada de ruixats que pugui ser una mica extensa, però sí que és possible que a mitjans de la setmana que ve les tempestes de tarda puguin ser més destacables al Pirineu.

stats