03/11/2019

Un diumenge de ‘monstres’

2 min
Lewis Hamilton, saludant els aficionats durant la volta d'honor a Austin

Des d’ahir Lewis Hamilton ja té sis títols de F1. Un menys que Michael Schumacher, a qui les estadístiques reconeixen com el millor de la història, si més no numèricament.

El 9 de desembre el britànic podrà complir un somni: pilotar una MotoGP. Serà a Xest, on pujarà a la Yamaha de Valentino Rossi, mentre que l’italià conduirà el Mercedes del flamant campió. Oficialment, serà la primera vegada que pugi a una moto d’aquestes, tot i que ja ha pilotat alguna Superbike i és probable que també alguna MotoGP, d’amagat. Serà interessant veure què pot fer IlDottore amb el cotxe de l’estrella al mateix escenari on ja el 2006 va tenir una de les diverses oportunitats de pilotar un Ferrari, sempre força dignament.

No ens estranyaria que, veient la temporada que ha fet aquest esportista de 40 anys, tornin a aparèixer els rumors recurrents que el situen a la F1. Com si fos tan fàcil. L’intercanvi serà possible gràcies a Monster, patrocinador dels equips de tots dos, que ahir va viure un diumenge monstruós a Sepang i Austin, i no pas pel Halloween.

Si hagués d’apostar per qui dels dos ho farà millor a València, em jugaria una bala de foam a favor de l’italià. Perquè ja sap què és portar un F1, i perquè anar de pressa amb una MotoGP és molt més crític i arriscat (tot i que la temporada ja s’haurà acabat quan arribi l’experiència). Això no vol dir que pilotar un F1 sigui fàcil, ni de lluny.

A en Lewis l’han demonitzat pel seu caràcter fora dels circuits. Però del que es tracta és de valorar-lo només com a pilot. Més enllà que el seu palmarès ho avali, la capacitat que té per gestionar les curses, el seu hammertime i la contundència i la solvència amb què supera les situacions més compromeses el certifiquen com un dels millors de la història. ¿O és que Schumi ens semblava poca cosa quan només tenia sis títols?

stats