18/11/2020

Filtracions, ai las!

2 min

Filtrar a la premsota quines són les mesures anticovid que pensa –amb perdó per la paraula– “implementar” el govern del qual formes part és lletjot, perquè és com si volguessis comprovar què diu el populatxo i, en conseqüència, fer-te l’escandalitzat o el responsable. Sembleu una parella de divorciats, un dels quals no vol demanar el patinet als Reis, perquè el patinet no mola, però tampoc vol quedar malament davant del fill.

Jo el que demanaria al Govern són coses no electoralistes, sinó socials. Demanaria que si aixequen les restriccions a teatres, bars i restaurants es comprometin a mantenir-ho en el temps. És a dir, que es comprometin a no tombar-ho la setmana que ve o l’1 de gener si la maleïda corba puja. Entenc molt bé, de veritat, que a ningú li agrada tancar negocis, perquè els amos dels negocis no et poden votar de cap manera! Per això, crec que és important demanar-vos (i que tot cristo filtri el que li surti del nap, què hi farem?) un pla. Per exemple: “Bars i restaurants estaran oberts en aquestes condicions, passi el que passi, fins a l’abril”, perquè ho compensarem, per exemple, tancant secundària i teletreballant.

Els que demà compraran de nou gel, llobarro, butà, ginebra, tònica, panís, hummus, patates, bledes, coca-cola... han de tenir una previsió. Nosaltres també. Potser, com llegíem a l’editorial de l'ARA de l’altre dia, això és una oportunitat per repensar els horaris. Jo m’hi avinc a sopar a les set. M’hi avinc a anar a dormir a les deu (de fet ja ho faig: el meu after seria a les onze). Si hi hagués teatre a les sis, com a Alemanya, amb ludoteca al mateix edifici, per deixar-hi la canalla, no hi aniríem contents?

stats