26/10/2019

La F1 demana ajuda per salvar el GP de Miami

2 min

BarcelonaDes que Liberty Media va adquirir els drets de la F1 ha intentat explotar el negoci perquè els doni rendiments. No podia ser d’una altra manera. Per fer-ho, els dirigents han optat per obrir-se a nous mercats. I un d’aquests és el dels Estats Units, amb Miami al capdavant. Una dèria de Liberty Media, amb Chase Carey al capdavant, és disputar una cursa en aquesta ciutat del sud de Florida. Ho van intentar al principi proposant-hi una cursa urbana, però veient que no prosperava van arribar a un acord amb el promotor de la cursa per disputar un Gran Premi al Hard Rock Stadium el maig del 2021. Però a Miami no tothom està d’acord amb acollir una cita del Mundial de F1. Durant el mes de setembre els representants dels Dolphins (els promotors de la cursa) es van reunir amb els residents de l’àrea de Miami Gardens i amb els funcionaris locals i aquests els van mostrar la ferma oposició a l’esdeveniment pel soroll que els monoplaces generaran i per l’impacte al medi ambient que pot causar.

Així, veient que ni els veïns ni els organismes locals veien amb bons ulls la celebració d’una cursa, la F1 ha engegat una campanya per salvar-la i ha fet una crida als aficionats de Miami perquè protestin contra els polítics que s’hi oposen. Demanen, a través de la web f1miamigp.com, que omplin un formulari al·legant els motius pels quals Miami hauria d’acollir una cursa de F1. “Gràcies pel teu interès per portar la F1 al sud de Florida. Malauradament, un grup de veïns estan mirant de bloquejar el GP de F1. Si vols veure curses de F1 al Hard Rock Stadium, digues als comissionats del comtat de Miami-Dade què significa per a tu la F1”, s’hi pot llegir. El text es pot editar per afegir-hi els motius que cada aficionat hi vulgui posar. “Seria vergonyós per a Miami fer qualsevol cosa excepte donar la benvinguda a la F1 amb els braços oberts”, s’hi indica. No és el primer intent: Nova York, Nova Jersey i Las Vegas ja van sonar com a indrets per acollir una cursa urbana de F1, però cap de les propostes ha prosperat fins ara.

És curiós que, mentre alguns traçats històrics s’esforcen per mantenir la seva cursa i aconseguir pagar la taxa que la Fórmula 1 demana per acollir-ne, la F1 focalitzi els esforços i s’enroqui per convèncer els que volen les curses lluny de casa seva. En el moment en què es vol diversificar la F1 i portar-la al màxim nombre de països possible, l’interès de Liberty Media perquè els Estats Units tinguin dues curses (ara ja n’hi ha una al Circuit de les Amèriques, a Austin) només s’entén per l’obsessió de l’empresa de fer créixer les audiències de la F1 als EUA. I la resta del món?

stats