Misc 01/04/2021

La méteo: el cap de setmana començarà amb temperatures altes però l'hivern encara tornarà

Demà apareixeran algunes tempestes al Pirineu però en general els dies vinents hi haurà més sol que núvols

3 min

BarcelonaAvui la temperatura encara ha pujat una mica més que els dies anteriors. Tot i els núvols prims el termòmetre s'ha enfilat fins als 26 graus a Lleida i a Mollerussa, fins als 25 a les Borges Blanques i a Artesa de Segre, i fins als 24 Tremp. L'entrada de pols del Sàhara no s'ha fet notar per ara de forma intensa. Enlloc se superen els nivells de partícules PM10 permesos, tot i que a Lleida la mitjana de les últimes 24 hores se situava aquesta tarda en 42 ug/m3 d'aire, a prop dels 50 que són el màxim permès.

Demà farà sol, però a la tarda descarregaran algunes tempestes al Pirineu. No seran ruixats generals a la serralada, sinó que afectaran sobretot punts del Pirineu Occidental. També hi haurà alguns ruixats localment intensos als Ports. Ahir ja us explicàvem que el temps dels pròxims quatre dies serà més tranquil del que semblava en un inici, i el cert és que aquesta idea s'ha anat confirmant en les últimes actualitzacions dels models de previsió.

Acumulacions de precipitació previstes per aquest divendres

Dissabte i diumenge hi haurà algunes estones de cel mig ennuvolat en comarques de Girona i de Barcelona, però en general el sol predominarà. Dissabte a la tarda fins i tot s'escaparan ruixats puntuals al Ripollès i en punts de la serralada Transversal, però tot apunta a fenòmens molt aïllats. També dilluns serà un dia assolellat ben bé fins a última hora.

Pel que fa a la temperatura sí que hi haurà alguns canvis notables els dies vinents. Demà i dissabte seguirà l'ambient primaveral i les màximes fins i tot pujaran una mica més en punts de la costa i del prelitoral. El cap de setmana començarà amb més sensació de primavera a prop de mar, però per contra diumenge una entrada d'aire més fred farà baixar el termòmetre de 3 a 5 graus en molts punts del Pirineu, de la Catalunya Central i en comarques de Girona. La tramuntana i el mestral es deixaran sentir entre dissabte a la tarda i diumenge al migdia.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte

Són dies de vacances per a molta gent i el temps és important, però si avui fos un dijous normal sens dubte estaríem parlant sobretot de l'entrada d'aire fred que s'entreveu per a la setmana que ve. Els últims models de previsió ja donen per bastant segura aquesta forta baixada de la temperatura a mitjans de la setmana vinent, i és fins i tot possible que es tracti d'una situació excepcional per ser abril.

Cal esperar una baixada que pot ser d'entre 5 i 10 graus en general i que podria arribar a ser de fins a 15 en algunes comarques del nord. Encara hi ha incertesa però és bastant possible un escenari que pugui fer mal als conreus. La temperatura cauria en picat sobretot entre dimecres i divendres que ve. A més a més és possible que el gir en el temps vagi acompanyat de ruixats de neu en cotes molt baixes al Pirineu i en algunes comarques de Girona i de Barcelona. Caldrà seguir-ho molt de prop.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dimecres
stats