10/06/2013

El mur i la sort dels campions, i dels treballadors

2 min

Diu la llegenda que un dia que Greg Norman estava llançant boles al camp de pràctiques, se li va acostar una senyora, gran aficionada al golf, que li va deixar anar: "Diuen que vostè té sempre molta sort en totes les partides que juga". Davant la impertinència, el Gran Tauró Blanc va replicar: "És cert, i com més m'entreno, més sort tinc". Abans del GP del Canadà, Alonso va tornar a dir que algun dia s'ha d'acabar la sort que tradicionalment atribueix a Sebastian Vettel.

Quan ho deia, ignoro si es referia a l'autoritat amb què l'alemany va guanyar ahir, per primera vegada, al Gilles Villeneuve, on va dominar la cursa des de la pole (que també havia signat els dos anys anteriors) fins a la bandera quadriculada, sense discussió, i on va aixecar un pis més en la construcció del seu quart títol mundial. Desconec també si pensa que Bottas, que sortia tercer, va acabar catorzè per una simple qüestió de desgràcia o potser per culpa del Williams d'aquest any, un bunyol que encara no ha marcat cap punt.

Tampoc no sé si pensa que la vuitena victòria de Rafa Nadal -seguidor merengue com l'asturià- a la final de Roland Garros també és un tema de sort. O si creu que el seu Reial Madrid ha guanyat la décima també per xamba... ai no, que això no passa des de fa molt de temps; deu ser per culpa de la mala sort...

És evident que ahir Alonso va fer una gran cursa, amb algunes lluites fantàstiques, com la que va tenir amb Hamilton a la part final del GP. Quedar segon, tot i sortir sisè, no és fàcil, i té un mèrit inqüestionable. Tant com el de la victòria del de Red Bull, cada vegada més líder del campionat. Però això no el legitima per menystenir la feina dels altres. O per oblidar que Webber anava amb l'aleró del davant trencat, que Mercedes es va equivocar amb l'estratègia de pneumàtics de Rosberg o que a Lotus l'han vista quadrada amb la posada a punt del cotxe de Räikkönen, que s'ha vist desplaçat del segon lloc del mundial per Alonso. O potser hauríem de dir que per mala sort?

stats