Misc 05/07/2021

La méteo: una nova refrescada marcarà el centre de la setmana

Entre dimecres i dijous el temps serà més variable i descarregaran alguns ruixats

2 min

BarcelonaAvui ha tornat a pujar força la temperatura, sobretot en comarques del nord-est. D'entre les màximes més altes destaquen els 37 de Lleida (la Femosa), els 36 d'Alcarràs i de Gurb, els 35 de Solsona, els 34 d'Olot i de les Borges Blanques, o els 33 de Figueres. Calor intensa afavorida pel vent de garbí. La temperatura s'ha disparat sobretot en punts del Ripollès i de l'Empordà, per exemple a Ripoll, on dels 21 graus d'ahir a la tarda s'ha passat a 31 avui. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha arribat avui a 28,9 graus, molt en la línia de les últimes jornades. Cal recordar que a mitjans de juny a haver-hi tres dies amb una mitjana de les màximes superior als 30 graus. La calor de llavors encara no l'hem superat.

Diferència entre la temperatura d'ahir a les sis de la tarda i la d'avui a la mateixa hora

Durant bona part de la setmana la calor tornarà a ser molt suportable. Demà la temperatura serà una mica més baixa que avui, i entre dimecres i divendres baixarà fins a 5 graus respecte a avui. Les nits tornaran a ser fresques per a l'època, amb moltes temperatures per sota dels 15 graus en comarques interiors i gairebé sense mínimes tropicals a la costa.

El canvi de temperatures anirà acompanyat també d'un gir en el temps. Demà també farà sol, però a la tarda i al vespre es formaran alguns primers ruixats al Pirineu, sobretot al sector occidental de la serralada. Seran els primers símptomes d'un canvi de temps que afectarà més comarques entre dimecres i dijous.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous

Dimecres serà un dia més variable en general, i els xàfecs irregulars s'estendran per més comarques del Prepirineu, pels Ports, per les Terres de l'Ebre i fins i tot per punts del prelitoral. En general seran pluges testimonials, però al Pirineu i als Ports hi plourà amb ganes en alguns punts. A la nit el temps serà molt insegur en general. Dijous encara s'escaparan alguns xàfecs sobtats i tempestes, més concentrats a les comarques de Girona.

Tot fa pensar que el cap de setmana el temps tornarà a canviar: repuntarà la calor i tornarà un tipus de temps molt més estable i dominat pel sol. Entre el final del cap de setmana i l'inici de la setmana que ve és possible un pic de calor que provoqui les temperatures més altes de l'estiu fins ara, tot i que aquest escenari no és a hores d'ara el més probable.

Acumulacions totals de precipitació previstes entre avui i dijous al vespre
stats