Misc 23/04/2021

La primavera revifa clarament aquest cap de setmana

2 min
Escolta aquí la preiovsió del temps
  • La diada de Sant Jordi ha arrencat amb una altra matinada freda per ser de finals d'abril. En molts indrets la temperatura mínima ha baixat d'un a tres graus respecte a ahir, especialment a Ponent, on l'obertura de clarianes ha afavorit que la nit fos més freda.

Al migdia, en canvi, es notarà una pujada clara del termòmetre. Les màximes s'enfilaran de dos a cinc graus més que ahir en general i tornaran les temperatures de més de 20 ºC a l'interior i al prelitoral. On menys es notarà la pujada de la temperatura serà a la costa. Aquest mes d'abril tan poc càlid està fent que el mar estigui a hores d'ara una mica més fred del que tocaria. El sol predominarà a tot arreu, però a la tarda creixeran algunes nuvolades en punts de muntanya i el cel també quedarà més enterbolit a Ponent.

Diferència prevista entre la temperatua màxima d'ahir i la d'avui

Dissabte no serà un dia tan netament assolellat, però el sol continuarà predominant. Els núvols augmentaran sobretot a Ponent i al sud de cara a la tarda, però seran núvols bàsicament prims. Diumenge aquest cel enterbolit a estones afectarà més comarques, i al matí fins i tot es podrien escapar algunes gotellades al Pirineu i en comarques centrals i de Ponent. Quatre gotes en tot cas.

El cap de setmana continuarà l'ambient purament primaveral, i de fet el termòmetre seguirà pujant. De dia el canvi es notarà poc, però de nit les matinades de dissabte a diumenge, i de diumenge a dilluns, seran clarament menys fredes que les d'aquesta setmana. Diumenge al migdia s'arribaran a superar els 25 ºC en algunes comarques de Ponent, un fet que fins ara aquesta primavera només s'havia produït durant els dies festius de Setmana Santa.

Acumulacions de precipitació previstes per diumenge

Ahir parlàvem de la possibilitat que entre dimarts i dimecres la temperatura tornés a recular notablement. Al Pirineu i en comarques de Girona sí que els migdies seran més frescos, però no tornaran les nits fredes ni hi haurà una clara baixada del termòmetre en general.

Dilluns serà un dia amb bastants núvols i amb algunes pluges minses que afectaran sobretot comarques de Ponent i del Pirineu. Al Pirineu Occidental és possible que arribin a caure xàfecs abundants, però en general plourà ben poc, si és que arriba a ploure. Dimarts les precipitacions més destacables afectaran segurament el Pirineu Oriental i algunes comarques interiors de Girona. Fora del terç nord del país, sembla que dilluns i dimarts plourà poc o gens. És possible que dimecres i dijous segueixi aquest temps variable i insegur. En el conjunt de la setmana, en punts del Pirineu segurament s'hi acumularan precipitacions abundants, però en general plourà ben poc tot i la variabilitat.

stats