Eurolliga
Misc 28/02/2018

"Conec Jasikevicius com a jugador, no com a entrenador"

Svetislav Pesic s'enfronta aquest dijous a un dels seus deixebles avantatjats

i
àlex Gozalbo
2 min
Svetislav Pesic

BarcelonaDeixeble contra mestre. El duel entre el Zalgiris i el Barça Lassa (19.00 h, Esport3 i Movistar Deportes 1) estarà monopolitzat per l'enfrontament tàctic entre Sarunas Jasikevicius, l'entrenador de moda i el gran aspirant a la banqueta blaugrana, i Svetislav Pesic, un tècnic amb una trajectòria fora de qualsevol dubte. "Conec Sarunas Jasikevicius com a jugador, no com a entrenador, però ha fet una bona feina amb el Zalgiris. Estic molt content de veure com exjugadors de gran nivell com Sasha Djordjevic o Sarunas Jasikevicius han oblidat la seva carrera com a jugadors i estan fent camí com a entrenadors", explica el serbi.

"Sarunas va entendre una mica tard com d'important és la defensa. Es diuen moltes coses de la nostra relació, però era un gran professional. Entrenava bé i cada dia volia millorar", confessa. Pesic prefereix no mullar-se sobre si Jasikevicius acabarà substituint-lo a can Barça. "Està capacitat per entrenar el Barça o a qualsevol equip, serà la seva decisió", diu el tècnic, que ha atès els mitjans de comunicació mentre sostenia una carpeta blava en què s’hi podia llegir: “Coach (Zalgiris)”.

Sarunas Jasikevicius

L'equip lituà, que ocupa la cinquena posició amb el doble de victòries que el Barça Lassa, és la gran revelació de la temporada. "El Zalgiris té molta confiança i ja ens ha guanyat aquesta temporada. És un partit molt important per a ells, que volen quedar entre els vuit primers, però nosaltres també tenim il·lusió i els nostres objectius. La millor preparació per als següents partits és guanyar i jugar un bon bàsquet. M'agrada jugar contra un equip agressiu i amb gran intensitat. És una cosa que necessitem per veure com poden reaccionar", analitza el tècnic, que recupera Pau Ribas i Pierre Oriola, però tindrà la baixa de Rakim Sanders. El tècnic espera que Kevin Seraphin s'incorpori als entrenaments la setmana que ve.

"L'Eurolliga és molt difícil perquè tenim molts partits fora de casa i els rivals no deixen de millorar. Tothom sap que no tenim una bona classificació. Els he dit als jugadors que el millor camí per competir bé a la Lliga Endesa és millorar el nostre joc a l'Eurolliga. La millor preparació per a la confiança és jugar bons partits. Cada partit és molt important per a nosaltres", diu Pesic.

"Que un equip faci moltes faltes personals és un símptoma de la seva bona defensa. Això és una regla molt antiga que és molt important. Les faltes són part del bàsquet", confessa l'entrenador.

“És un dels millors entrenadors”

“Vaig aprendre moltes coses de Pesic i algunes d’elles es poden veure en el nostre equip actual. Els records que tinc són realment bons. És un dels millors entrenadors d’Europa. Té clar el que vol i molta experiència. Si vols millorar un equip, és difícil trobar millors alternatives que Pesic. El Barça s’ha convertit en aspirant a guanyar la Lliga Endesa”, opina Jasikevicius.

La primera vegada que el lituà va visitar el Palau Blaugrana com a ajudant del Zalgiris, el passat 30 de gener del 2015, el Barça va repartir 1.000 pòsters entre els seguidors culers, però es va equivocar i va escriure malament el seu cognom: “Jasickevicius” (sic). Uns mesos més tard, l’estiu passat, el club català va intentar fitxar-lo, però no va acceptar les seves exigències.

stats