Misc 19/06/2014

‘Talleres Guerra-Balmón es la solución’

i
Sebastià Alzamora
2 min

Deu haver-hi uns Talleres Guerra-Balmón per on passen tots els aspirants a dirigents socialistes, perquè els facin la ITV i una posada a punt. El més important deu ser revisar els frens antisobiranistes i, sobretot, no descuidar la pistonada constitucionalista i comprovar que l’aspirant porta uns bons pneumàtics model Loapa. Quan aquests requisits queden degudament satisfets, aleshores es procedeix a estendre la llicència de circulació, al crit de “ Este marcha! ” I en efecte, tots podem veure com l’aspirant en qüestió es posa en marxa cap a una carrera embogida contra gegants que acostumen a ser molins de vent, i sol acabar desballestat. Avalen l’eficàcia de Talleres Guerra-Balmón prototips de solvència contrastada com Carme Chacón, Pere Navarro, Leire Pajín, Maurici Lucena o Jaume Collboni, i també clàssics vintage com José Zaragoza, José Montilla o fins i tot el president espanyol Zapatero (que va entrar al taller l’endemà mateix d’haver proferit aquell apoyaré ). I també, esclar, Rubalcaba, que ara va camí de la ferralleria perquè el desfacin en peces, i Miquel Iceta, que acaba de ser recuperat del garatge però que té problemes d’arrencada. Altres prototips, com Núria Parlon o Rocío Martínez-Sempere, es veu que no han rebut el vistiplau dels operaris i s’han hagut de conformar a romandre a la seva plaça de pàrquing. I encara d’altres, com Marina Geli o Joan Ignasi Elena, han estat obertament declarats inservibles i retirats de la carretera, sota pretext de tractar-se de models obsolets.

L’últim a passar per la severa vigilància d’aquests tallers ha estat el jove socialista basc Eduardo Madina, que s’ha mig postulat a la secretaria general del PSOE (com aquelles actrius del cinema espanyol picantet, que suggerien però no ensenyaven res) i el primer que ha fet ha estat desdir-se de la seva postura favorable a una consulta legal sobre Catalunya. “Va ser un error”, diu ara, consternat en adonar-se que va cometre un excés de velocitat i es va saltar uns quants semàfors.

Un socialista seriós, i si a més és un socialista que es postula (o suggereix que es postula) a la secretaria general del PSOE, es remet a l’article 92.1 de la Constitució, aquest clàssic de la literatura espanyola que, com el Quixot, tothom cita molt solemnement però ningú ha llegit. L’article 92.1 diu així: “Les decisions polítiques de transcendència especial podran ser sotmeses al referèndum consultiu de tots els ciutadans”. De tots els ciutadans d’on? Home, doncs de tots els ciutadans de tot Espanya.

Es veu que Madina no havia llegit aquesta frase quan defensava la possibilitat d’una consulta votada només pels ciutadans de Catalunya, però ara ja li han afinat el carburador i l’han convertit en un jove liberal europeu, d’aquests que simpatitzen amb el dret a decidir però actuen d’acord amb el marxisme de Groucho: “Aquests són els meus principis, però si no li agraden en tinc uns altres”. ¿Un impacte sobiranista al parabrisa? Vingui a Talleres Guerra-Balmón.

stats