Misc 29/03/2021

La méteo: el risc més alt de ruixats arribarà durant el cap de setmana

A partir de dijous hi haurà més núvols i la sensació tèrmica recularà una mica

3 min
Escolta aquí la previsió del temps

Aquest dilluns encara hi ha hagut força temperatures per sota dels cinc graus. L'anticicló facilita que l'aire fred s'encaixoni a les cotes baixes i que de matinada continuï la sensació de final d'hivern. D'entre les mínimes d'avui destaquen els -3 graus de Das, els -1 del Pont de Suert i els 0 graus de Guardiola de Berguedà, però també els d'un seguit d'indrets de Ponent, de la Catalunya Central i del prelitoral en què encara s'ha baixat fins a 1 o 2 graus. A Girona, a Sant Pere Pescador, a la Vall d'en Bas i a Cardona la mínima ha sigut d'1 grau, i a Vic, a les Borges Blanques i a Mollerussa, de només 2.

Aquest dilluns farà sol en general i la temperatura es dispararà fàcilment fins a tocar dels 20 graus en la majoria de comarques. Com ahir, les màximes més altes s'acostaran als 25 graus, i aquest migdia la sensació tèrmica serà molt similar a la d'aquest diumenge. En general avui farà sol, però hi ha haurà algunes bandes de núvols prims al sud i a Ponent.

Dimarts els canvis seran escassos, però entre el vespre i dimecres al matí hi haurà més bandes de núvols prims i el cel quedarà més enterbolit. Dijous entrarà vent més humit, d'entre llevant i gregal, i això provocarà que a partir d'aquest moment els núvols augmentin. Els dies festius de Setmana Santa el temps serà molt més variable, més ennuvolat i més insegur.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà

Si bé no hi ha cap situació de pluja continuada i abundant a la vista, els ruixats irregulars aniran apareixent cada cop amb més freqüència, especialment entre dissabte i diumenge. Xàfecs que afectaran amb més probabilitat punts del Pirineu, del Prepirineu i de la Catalunya Central però que més puntualment també acabaran provocant moments de pluja en altres comarques interiors o pròximes a la costa. El moment de més inestabilitat de la setmana serà entre dissabte a la tarda i diumenge al matí, però divendres segurament ja descarregaran xàfecs irregulars al Pirineu i de manera més aïllada en altres comarques de la meitat oest.

Probabilitant en tant per cent que divendres arribi a ploure en algun moment del dia

Cal tenir en compte que en una setmana normal dilluns no estaríem precisant la previsió sobre el cap de setmana. Encara hi ha incerteses, i més encara si el que s'entreveu és una situació de temps canviant i amb ruixats molt irregulars. Sí que sembla clar que a partir de dijous les estones de cel mig ennuvolat o tapat augmentaran.

Probabilitant en tant per cent que dissabte arribi a ploure en algun moment del dia

Entre dijous i divendres bufarà vent moderat en molts punts de la costa i del prelitoral, fet que farà que la sensació tèrmica no sigui tan primaveral com els últims dies. Tot i això, la temperatura no canviarà gaire fins dilluns que ve. Les nits seran menys fredes a mesura que avanci la setmana i en punts de la costa el termòmetre arribarà a pujar també al migdia, malgrat que el vent dissimuli aquest ascens. Només al Pirineu i en algunes comarques de l'oest el termòmetre tendirà a baixar durant el cap de setmana.

Durant els dies festius de Setmana Santa, doncs, no hi haurà un retorn a l'ambient de final d'hivern, però diferents models de previsió apunten que és possible un canvi de temps d'aquest estil a mitjans de la setmana que ve. Encara és aviat per guardar la roba d'abric.

stats