Atletisme
Misc 06/08/2017

Tori Bowie sorprèn a la final femenina dels 100 m

La campiona olímpica i màxima favorita, Elaine Thompson, ni tan sols pot fer medalla i acaba cinquena

i
Natalia Arroyo
2 min
L'ajustada arribada del 100m

BarcelonaSorpresa a la final femenina dels 100 m. La nord-americana Tori Bowie (10.85), amb una última empenta amb el cap que li ha fet perdre fins i tot l'equilibri després de la línia de meta, s'ha proclamat campiona del món en imposar-se a l'ivoriana Ta Lou (10.86) i l'holandesa Dafne Schippers (10.96). La favorita, la jamaicana Elaine Thompson (10.98), ha entrat en cinquena posició, desenganxada de la lluita per la victòria gairebé des de la sortida (ha sigut la més lenta a reaccionar).

Tori Bowie, campiona mundial del 100 m

És la segona decepció consecutiva per a la velocitat de Jamaica, després del bronze inesperat d'Usain Bolt d'aquest dissabte a la final masculina dels 100 m.

Més noms propis del dia

La jornada ha deixat altres noms protagonistes. El més destacat ha sigut el de Katerina Stefanidi, que ha dominat en salt amb perxa amb rècord de Grècia (4,91 m), després d'un concurs impecable; la nord-americana Sandi Morris (4,75 m) ha sigut plata, i el bronze l'han compartit la cubana Yarisley Silva (4,65 m) i la veneçolana Robeilys Peinado (4,65 m).

Stefanidi repeteix èxit a la perxa femenina

També s'han vist actuacions destacades a la velocitat llarga. El sud-africà Wayde Van Niekerk, una de les noves estrelles que omplirà el buit d'Usain Bolt, ha deixat molt bones sensacions a les semifinals del 400 m, igual que el polonès Kszczot, realment autoritari a la prèvia dels 800 m. Aquest dimarts correran la final.

stats