Misc 17/05/2021

La méteo: temps canviant i sensació d'estiu aparcada

Demà també serà un dia mig ennuvolat però les pluges continuaran apareixent només de forma puntual

2 min

BarcelonaAvui l'ambient ha canviat força respecte ahir, especialment al País Valencià, on a primera hora de la tarda el termòmetre marcava en molts casos entre 10 i 15 graus menys que ahir. A Catalunya la baixada no ha sigut tan contundent, però la sensació d'estiu també s'ha esvaït: avui les temperatures més altes amb prou feina han superat els 25 graus. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 27 graus de Tortosa, els 26 de Tarragona, Aldover i l'Ametlla de Mar o els 25 de Terrassa. Ahir va ser el dia més càlid en el conjunt de Catalunya des del 24 de setembre de l'any passat. La temperatura mitjana per al contjunt de Catalunya es va situar en 17,2 graus, segons càlculs de l'ARA a partir de dades de més de 80 estacions del Meteocat.

Diferència entre la temperatura d'avui a les 4 de la tadrda i la d'ahir a la mateixa hora

La tarda serà variable en moltes comarques de Girona i de Barcelona, però gairebé no plourà enlloc. No són descartables alguns plugims a l'Empordà o en altres comarques de Girona, però serien en tot cas precipitacions poc abundants. Avui el vent ha arribat a bufar amb ratxes de 66 km/h a Espolla, 54 a Alguaire o 50 a Cervera. Demà seguirà deixant-se sentir i provocarà que la sensació tèrmica no sigui gaire alta, bufarà sobretot en punts del Maresme i del sud de la Costa Brava, però també es tornarà a deixar sentir a Ponent.

Cops de vent màxims previstos per demà al migdia

Demà tornarà a ser un dia de temps canviant i insegur a l'est. Les pluges seran igualment aïllades, però és possible que al migdia s'escapin gotes a la costa central, i de cara al vespre podria arribar a ploure amb una mica més de ganes en punts del Ripollès, la Garrotxa i la serra de l'Albera. El dia tornarà a ser mig ennuvolat en conjunt. La variabilitat tampoc s'acabarà dimecres, tot i que en aquest cas els núvols quedaran més concentrats al Pirineu i en comarques de Girona i de Barcelona. Al sud i a Ponent farà més sol.

La temperatura pujarà i baixarà els dies vinents, però la sensació general serà de temperatures normals, o en alguns moments fins i tot una mica fresques per a l'època. La calor que ahir va fer en moltes comarques no serà una tònica dels pròxims sis o set dies.

Tot i que el temps sigui insegur i es puguin escapar gotes en alguns moments, aquesta no serà una setmana de pluges. Com a mínim fins diumenge no arribarà cap pertorbació que pugui provocar alguns ruixats una mica extensos. Entre diumenge i dilluns és possible que hi hagi ruixats en punts del Pirineu i Prepirineu, però tot i així és poc probable que llavors plogui de manera gaire general.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà
stats