Misc 20/08/2021

La méteo: cap de setmana de calor intensa a l'espera d'alguns canvis

Dissabte i diumenge es tornaran a superar els 35 graus en diverses comarques

2 min

BarcelonaAvui la temperatura s'ha acostat als 35 graus una altra vegada en comarques interiors i sectors del Prepirineu. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 34,5 °C de Tremp, i els 34 de Lleida i de Tortosa. La mitjana de les màximes ha arribat als 27,7 graus, un valor bastant normal si es compara amb la mitjana dels últims 12 anys per aquest moment de l'any. A la costa la xafogor és molt marcada a causa de la humitat. A prop de les vuit del vespre a Barcelona el termòmetre marcava 26,5 °C però hi havia un 74% d'humitat, fet que provocava que la sensació tèrmica superés encara els 35 graus.

Demà la temperatura seguirà pujant, les màximes encara s'enfilaran un o dos graus més que avui a la majoria de comarques. La temperatura es dispararà sobretot a l'Empordà, on el vent agarbinat provocarà que la temperatura pugui també superar els 35 graus amb certa facilitat. Diumenge seguirà fent molta calor i serà quan més pujarà el termòmetre en comarques prelitorals del sud de Catalunya i a les Terres de l'Ebre.

Demà hi haurà alguns núvols baixos costaners a primera hora, però en general farà sol. No és descartable algun ruixat aïllat de tarda al Pirineu oriental, però serien fenòmens puntuals i poc abundants. Diumenge encara hi haurà fins i tot menys núvols. Demà el vent bufarà amb cops de fins a 40 o 50 km/h al sud de la Costa Brava i a la vall de l'Ebre.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà

La setmana que ve el temps serà més variable i canviant. A partir de dilluns la calor afluixarà i la sensació tèrmica s'assemblarà una mica més a la dels últims dos dies. La baixada s'entreveu més marcada al voltant de dimecres, moment en el qual també augmentarà la possibilitat de xàfecs. La setmana que ve els ruixats de tarda seran més freqüents en punts de muntanya, ja des de dilluns, però a partir de dimarts a última hora i de cara a dimecres les tempestes podrien afectar també altres comarques interiors o fins i tot punts del prelitoral.

Probabilitat en tant per cent que dimecres arribi a ploure en algun moment del dia
stats