OPINIÓ

Al final no ha estat cap sorpresa

La suposada superioritat blanca no l'hem vista per enlloc

La lliga que disputa el Mallorca diuen que és la que ha de jugar amb equips del seu perfil, que són els que per ara ocupen entre la desena posició i la vintena. Ara bé, tots els partits tenen tres punts en joc i el Mallorca, que, com tots els equips, ha sortit al camp amb un d'assegurat, ha sabut sumar-ne dos més i fer-ho de manera convincent, clara i merescuda. Així, més o menys, podríem resumir la victòria d’aquesta jornada davant l''intocable' Reial Madrid. L'equip blanc, líder de la classificació fins aquest dissabte, ha estat derrotat pel millor Mallorca que hem vist aquesta temporada. La victòria és la tercera d'enguany i té el mèrit i la transcendència que significa guanyar un rival farcit d'internacionals i amb un pressupost que s'escapa de qualsevol ment terrenal. 

El plantejament tàctic amb què ha afrontat el partit el Mallorca només el coneixen els jugadors i el cos tècnic. Nosaltres ens conformam a poder comentar el que hem vist a Son Moix, que és el que han tingut la gran sort de poder viure els més de 20.000 aficionats. El Mallorca ha estat un equip que en tot moment s'ha mantingut concentrat al màxim, ha fet les mínimes concessions a les figures madridistes i ha abocat la màxima intensitat en totes les accions. Anotar una o dues jugades perilloses dins l'àrea mallorquinista diu molt a favor de la feina que ha fet tota la defensa i la línia de migcampistes vermella. A més, l'equip de Vicente Moreno ha gaudit d'alguna oportunitat més que el de Zidane, ha marcat un gran gol i n'hi han anul·lat un altre.

La suposada superioritat blanca no l'hem vista per enlloc, en canvi sí que hem copsat la dedicació dels mallorquinistes, fins al punt d'exigència que n'hi ha hagut alguns que han acabat amb rampa a les cames. L'esforç s'ho ha pagat i el Mallorca ha sumat tres punts molt valuosos que el treuen de la zona de descens i li són com un regal per continuar madurant. Aquesta victòria, així mateix, l'hauria de ratificar dissabte que ve davant el Leganés, el darrer classificat de la categoria. A tots ens agradaria que pogués mantenir la valentia amb què s’ha enfrontat aquest dissabte al Madrid.