L'Albert Gomà com a exemple

Contribueix en definitiva a què fora ens vegin d'una manera diferent de la que estan acostumats i que ens considerin un país amb identitat

Llegeixo al Diari d'Andorra que l'Albert Gomà és a Massachusetts passejant-se per diferents aparadors amb uns coixins sota el braç. No són uns coixins qualsevol, sinó fets de llana d'ovelles andorranes, tal com es feien per part dels pastors a les nostres muntanyes. És a dir, un producte creat amb material propi del territori recuperat expressament per fer-lo possible i posar-lo a la venda. Un dels aparadors on mostra el coixí és una fira, segons s'explica, on es promouen les cultures minoritàries al món. Per tant, el públic que hi assisteix ja està conscienciat del valor del que s'hi exposa i segurament n'està predisposat fins i tot a la seva compra.

L'Albert Gomà és fidel a ell mateix i al que pensa, i ho posa en pràctica arriscant-se amb iniciatives empresarials que si bé no tenen molta difusió, sí que aporten una gran riquesa al país. No serà la riquesa tal com la tenim entesa en el model comercial en què estem submergits al món sencer, però ningú li podrà negar que la riquesa que ens aporta és la de posar en valor una identitat única, obrint nous mercats pensant a llarg a termini. És una iniciativa que posa en valor el patrimoni cultural i natural del país, ja no només internament que és molt important pel desconeixement generalitzat entre els ciutadans, sinó que el porta més enllà del consum dins de les nostres fronteres. Contribueix en definitiva a què fora ens vegin d'una manera diferent de la que estan acostumats i que ens considerin un país amb identitat.