Ambaixadors

Els estudiants del Campus potser sí que només s'enduran una imatge idíl·lica del nostre país, però és la imatge que després transmetran als seus països d'origen

Any rere any, estiu rere estiu, i ja en van quinze, joves provinents de diferents indrets del món aterren a Andorra per viure una veritable immersió lingüística i cultural. Són les estades que es fan al nostre país en el que és el Campus universitari de la llengua catalana que reuneix a una trentena d'estudiants de català de més d'una dotzena de països diferents i que està organitzat pel Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull. Els joves prèviament han estat una setmana a Girona i la Costa Brava i sempre m'ha semblat que és una de les millors col·laboracions en el camp cultural que hi ha entre Andorra i Catalunya.

El campus no només serveix perquè els joves completin els seus estudis de la nostra llengua, sinó que també serveix perquè coneguin el país, la seva cultura i el seu entorn natural, gràcies a la participació en un ampli ventall d'activitats que l'equip pedagògic ha preparat convenientment.

Durant una setmana aquests joves viuran plenament entre nosaltres. Alguns d'ells potser ja ens havien situat en el mapa anteriorment, d'altres ni ens coneixien, però tots ells ens descobriran al llarg d'aquests set dies. S'interrogaran sobre els nostres hàbits quotidians, les nostres institucions, i el nostre patrimoni cultural i natural, i potser sí que només s'enduran una imatge idíl·lica del nostre país, com s'ha constatat any rere any quan aquests joves han estat entrevistats pels mitjans de comunicació, però és la imatge que després transmetran als seus països d'origen.

 

Potser acaben sent només un granet de sorra d'un immens desert, però sens dubte segur que acaben sent uns dels millors ambaixadors de la nostra terra i la nostra cultura.