BOTAFOC
Opinió 28/05/2016

Amorós piula sobre Miller

2 min

En 140 caràcters, Loreto Amorós expressa més idees aprofitables que les que sentirem a la majoria de candidats en tota la campanya electoral, començant per Pablo Iglesias i acabant per Mariano Rajoy i Pedro Sánchez (qui encara no ha demostrat que tingui cap idea, aprofitable o no).

Quan parla de sexe, el més interessant no és el que diu, sinó allò que projecta i fa surar. No conec cap persona normal a qui no es faci llarga una setmana sense barrinar i, òbviament, qui no fornica després de dinar és perquè no pot. En definitiva, @Soositax diu el que tots pensam, però al mateix temps aconsegueix que els reprimits mostrin el llautó.

Abans de convertir-se en número dos al Senat per Sobirania per a les Illes, la principal aportació d’Amorós al Twitter era la seva croada contra les actituds masclistes; mèrit que no acompanya cap dels seus rivals.

Des de la publicació de les seves piulades als mitjans, la seva figura s’ha deslocalitzat. Ha multiplicat el nombre de seguidors... i també de detractors.

Mentre cita Henry Miller, Marguerite Yourcenar i Anaïs Nin, la tuitaire col·lecciona insults troglodites. El que ignoren els seus 'trolls' és que amb cada inventiva guanya un grapat de vots. Si els atacs continuen, arribarem a veure ‘La lo’ debatent amb José Ramón Bauzá a la Cambra Alta, en el que seria un duel desigual, si tenim en compte que és molt improbable que l’expresident hagi llegit 'Tropic of Capricorn'.

L’única errada de Sobirania a l’hora de fitxar-la ha estat relegar-la a un segon pla en les llistes.

Biel Barceló, Bel Busquets, Guillem Balboa –tots ells de MÉS– i distints membres de les Noves Generacions del PP ja li han donat suport públicament, demostrant que la prefereixen als seus propis candidats.

Per cert, mentre altres formacions pregonen el mestissatge polític, Sobirania per a les Illes el practica. Reunint sota el mateix paraigua Mateu Xurí, Jaume Sastre, Cristòfol Soler, Josep de Luis, Joan Lladó i Loreto Amorós, rebenten els recels dels que sospitaven que aquesta aventura partia d’una capelleta.

Escric aquest article en dissabte horabaixa, just després de pujar d’una Fira del Llibre de Palma a vessar –mai no hauria d’haver partit del Born.

Enguany, Enrique Vila-Matas hi ha signat exemplars de 'Marienbad eléctrico': una celebració de l’art, i de la cultura en conjunt, i també de l’amistat: la que es professen l’autor barceloní i Dominique González-Foerster, creadora i escriptora frustrada, segons confessa ella mateixa.

Entrevistar l’artífex de 'Doctor Pasavento' pot ser una experiència mística o una conversa d’ascensor, depenent del dia, del seu dia; llegir-lo és sempre una cura contra la desídia lectora, de vegades una cura contra altres malalties menys confessables.

Ell em va descobrir Sebald i Walser i algunes de les fronteres, difuses, que hi ha entre la literatura i la vida.

D’entre els literats vius en llengua castellana, només n’hi ha dos d’infal·libles: un és José Carlos Llop i l’altre és Vila-Matas.

stats