Publicitat
Publicitat

Andorra Televisió no descuida el Pirineu

Posats a fer, m’agradaria que ATV es veiés també a Barcelona, a Lleida i a Madrid. I a poder ser, als Estats Units i Mèxic

Que el senyal d’Andorra Televisió hagi desaparegut dels televisors dels Pirineus catalans no és cap drama. Fer-ne un tema polític és demagògic. I criticar una decisió tècnica i econòmica d’aquestes característiques és més aviat agosarat en el context contemporani.

La decisió de Govern i Andorra Telecom de deixar de transportar el senyal a les comarques veïnes suposa un estalvi d’almenys 10.000 euros mensuals. Un total de 120.000 euros anuals. Un import prou significatiu que, per exemple, ha de permetre renovar a poc a poc els equipaments obsolets dels que disposa avui la tele nacional o invertir en la producció de nous continguts de qualitat.

Posar el crit al cel perquè Andorra Televisió no es pot veure a l’Alt Urgell o la Cerdanya és un discurs d’altres temps. Un sermó caducat. Una discussió superada. En l’era de la tecnologia, on tothom consumeix continguts a través de múltiples pantalles, criticar la decisió resulta anacrònic. A qui realment li interessi veure ATV disposa d’un lloc web que funciona perfectament. Un lloc web que es pot consultar a tota hora i des de qualsevol indret. Sí, també des dels Pirineus.

L’argument que hi ha gent que estava acostumada a mirar ATV al televisor és un recurs fàcil. Més quan no es disposa de cap dada que indiqui que era un canal abastament seguit en aquests territoris. Que jo sàpiga, cap mesurament d’audiències indica que fos un canal líder en cap franja horària.

Posats a fer, m’agradaria que ATV es veiés també a Barcelona, a Lleida i a Madrid. I a poder ser, als Estats Units i Mèxic. Però com que m’agrada tocar de peus a terra no me’n faré mala sang i seguiré veient els informatius de l’andorrana a través de la tauleta i el telèfon mòbil. És el que té viure al segle XXI.  

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT