Andorra Televisió: una televisió de tots

Andorra TV, com qualsevol altra emissora de ràdio o televisió, serveix per cohesionar socialment un territori com fa TV3 a tota Catalunya o qualsevol altra cadena a qualsevol altre país

La matinada de l’1 de juliol s’ha deixat de veure Andorra Televisió a les comarques pirinenques i, entre elles, és clar, a la Seu d’Urgell.

Feia ja sis anys que la televisió pública andorrana es veia a través de la TDT a tot el territori de l’Alt Pirineu. Andorra Telecom, la companyia de telefonia andorrana, subministrava el senyal de la televisió a una empresa catalana que la distribuïa a les comarques pirinenques. Aquest conveni ha expirat i Andorra Telecom ha decidit no renovar el contracte per estalviar-se els 80.388 euros de cost d’emissió per a l’any 2016, amb el suport del propi Govern andorrà.

Al territori del Pirineu, fins ara, hi havia dues televisions que donaven informació, notícies i reportatges, i sobretot, ajudaven a difondre el nostre territori, moltes vegades oblidat per totes les institucions. Ara només quedarà Pirineus TV.

Per què és tant important la continuïtat d’Andorra Televisió a les nostres cases?

Andorra TV, com qualsevol altra emissora de ràdio o televisió, serveix per cohesionar socialment un territori com fa TV3 a tota Catalunya o qualsevol altra cadena a qualsevol altre país. Interconnecta els seus ciutadans, garanteix un intercanvi d’informació i ajuda a entendre la idiosincràsia dels pobles.

No es pot entendre com uns territoris que comparteixen tantes coses com treballadors, infraestructures, llengua i costums, ni tant sols puguin compartir canal de televisió. No es pot entendre l’Alt Urgell i la Cerdanya com a comarques de pas de camí cap a Barcelona, Lleida o la platja de Girona o Tarragona.

Un bon veïnatge entre Andorra i el Pirineu en general, però sobretot amb l’Alt Urgell i la Cerdanya, no només és positiu per al nostre territori, sinó que també afavoreix Andorra. Unes comarques veïnes fortes i cohesionades afavoreixen també a la pròpia economia d’Andorra.

D'altra banda, també cal pensar que estratègicament Andorra TV és una eina molt important per a la promoció del propi país andorrà.

Per tant, és necessari trobar fórmules de col·laboració amb les institucions locals i comarcals de l’Alt Pirineu perquè Andorra Televisió es pugui tornar a veure al nostre territori pirinenc.

És necessari revertir aquesta decisió perquè poguem seguir veient Andorra Televisió, que no només és la televisió dels andorrans, sinó una televisió pirinenca. Una televisió de tots.