OPINIÓ

Bé en atac i malament en defensa

El podríem qualificar del nou trident. Per què no? Cucho, Budimir i Take han fet anar de bòlit la defensa del Betis en un partit en què el colombià, el croat i el japonès han marcat els tres gols del Mallorca, però que no han servit per sumar la primera victòria fora camp. El Betis també n'ha fet tres, però dos han estat de penal gràcies a dos regals de Koutris i de Gámez, el substitut del grec. Aquestes errades defensives ens fan arribar a la conclusió que l'equip de Vicente Moreno no té laterals que puguin oferir garanties defensives clares, perquè, a més, els que té estan lesionats. Els tres gols del Betis s'han produït gràcies a errades greus dels defenses de cada costat mallorquinista. En el primer, Koutris ha comès un penal innecessari; en el segon, Gámez ha tret un braç, i en el tercer, el clàssic gol d'un il·lustre de 38 anys com Joaquín, que se'n va clarament de Pozo -no és defensa- per fer el tres a dos. Tant d'esforç no ha estat prou recompensat, perquè, tot i la superioritat tècnica dels jugadors de Rubí, el Mallorca no s'ha rendit i ha continuat atacant.

Quan qualsevol equip aconsegueix marcar tres gols fora camp, però només pot endur-se'n un punt, només vol dir que està en una mala classificació, com és el Mallorca. De tota manera, sí que convé destacar la bona entesa dels tres davanters, que han fet una gran feina i han acabat fusos. El punt, que és el segon que suma fora camp, no soluciona gran cosa, però servirà per subministrar un cop d'energia a l'equip. El Mallorca aconsegueix puntuar i ho fa en un escenari difícil i amb tot en contra.

Ara aquest empat l'haurà de reforçar diumenge de la setmana que ve a Son Moix davant l'equip revelació de la temporada: el Getafe. El grup de José Bordalás és l'enveja de la categoria, a pesar que l'acusen de ser dur i de vegades violent. En tot cas, el Getafe, que aspira a classificar-se per a la Champions, mostra una regularitat admirable i arribarà a Palma disposat a quedar-se els tres punts. Per tant, una prova de nivell per a l'equip de Vicente Moreno, que segurament haurà de tornar a inventar-se qualque cosa perquè els equips no l'envesteixin tan fàcilment per cada costat.