Publicitat
Publicitat

Boris torna a Andorra

I és que Boris és el nom d’una nova cervesa que un grup d’empresaris andorrans elabora i serveix en un nou local obert recentment al barri antic d’Andorra la Vella

Doncs sí, Boris ha tornat a Andorra! I no vull alarmar els defensors del coprincipat ni fer que sorgeixin de nou els promonàrquics del país, que l’episodi que va sacsejar Andorra als anys 30 del segle passat no torna.

El que sí que torna són les ganes i la il·lusió de gent del país per fer coses noves i de valor a casa nostra i apostant per enriquir la llista dels productes MADE IN Andorra. I és que Boris és el nom d’una nova cervesa que un grup d’empresaris andorrans elabora i serveix en un nou local obert recentment al barri antic d’Andorra la Vella. Mantenint l’estètica de la típica borda tradicional andorrana molt ben restaurada (apostant en aquest sentit també per preservar el nostre llegat històric) en aquest local s’hi pot trobar un bon ambient i productes de qualitat i és un atractiu més per a una de les zones més singulars del nostre país.

Es fa estrany entendre com una zona que en principi ho té tot per poder ser un pol d'atracció tant de gent de casa com de turistes: un barri antic on fa goig passejar, monuments com la Casa de la Vall o l'Església, restauració, un teatre, zones d'oci nocturn a prop, etc., no sigui encara un dels centres neuràlgics de la nostra capital.

L'experiència demostra que per poder dinamitzar i reactivar una zona cal que s'hi conjuntin accions de dos tipus. Per una banda, que l'administració encarregada de gestionar els espais públics aposti fermament per aquesta dinamització amb actuacions de calat per facilitar tant l'accés de la gent com l'aparició de negocis. I per l'altra, que el sector privat aposti per engegar els projectes empresarials que fan que la gent vulgui venir. Iniciatives com les jornades de Nits de Copes en què l'acció conjunta entre l'administració i els empresaris ha aconseguit que molta gent omplís no només els bars i restaurants de la zona sinó també les botigues, o la Fira d'artistes d'Andorra, demostren que aquesta zona té un altíssim potencial però que cal que s’hi treballi des de totes les parts.

La zona té moltes possibilitats, no només s'ha de pensar que hi hagi restauració, que atreu la gent tan sols en hores puntuals del dia, sinó que podria ser una zona on trobar tallers d'artesania o galeries d'art, s'hi podrien muntar petits mercats de forma més o menys contínua, es podrien aprofitar grans espais com la plaça del Consell, la plaça del Poble o la plaça de les Arcades per fer-hi activitats per atraure la gent, que un cop allí revitalitzi la zona no només del casc antic sinó de tot el sector comercial que l’envolta.