Canviem l'hora

Avantatges fiscals per a aquells que circulin en vehicle elèctric. Interessant, positiu, però se'm fa curt

Un any més, a les 3 seran les 2. La matinada del 25 al 26, el proper cap de setmana, li guanyem una hora al rellotge. Seixanta minuts capaços de revolucionar l'estat anímic i condicionar els hàbits quotidians de milions de persones. Suposadament la mesura es tradueix en estalvi energètic i, en conseqüència, és positiva per al futur del nostre planeta. Me n'alegro, però això no treu que l'horari d'hivern sigui avorrit. En aquestes latituds a quarts de sis és fosc i fot un fred que pela. De la feina a casa i de casa a la feina. O t'abrigues, o et tanques. 

Fora queixes, la mesura sembla encertada. Tant de bo se'n posessin en pràctica més. Aquests dies n'hem conegut una altra que m'agrada. La promoció de la mobilitat elèctrica. Avantatges fiscals per a aquells que circulin en vehicle elèctric. Interessant, positiu, però se'm fa curt. En pocs anys la majoria de ciutats europees prohibiran l'accés al centre als vehicles de motor de combustió. Andorra s'ha fixat encapçalar el rànquing de països amb més cotxes elèctrics per capita. Exempcions fiscals, ajudes als concessionaris, facilitats i privilegis en la mobilitat, descomptes en aparcaments, bonificacions i altres mesures poden contribuir a fer que els qui encara els agrada l'olor de fuel i el soroll de tractor facin el pas. 

Menys contaminació atmosfèrica i acústica. Més responsabilitat mediambiental i cívica. Aconseguir-ho és possible: transport públic, vehicles elèctrics, sentit comú i, sobretot, voluntat. Això sí, esperant que arribi el 24 de desembre perquè, a banda de celebrar el Nadal, la nit més llarga de l'any doni pas al compte enrere per a l'horari d'estiu.