Publicitat
Publicitat

“Chúpame la minga Dominga”

És bastant inculte pensar que tot allò que té una temàtica sexual és forçosament masclista

La jota és un tipus de cant i ball tradicional a la península Ibèrica, podria ser que fos d’origen morisc, donat que es canta bàsicament en aquelles zones que van estar sota domini àrab, per exemple als Països Catalans està arrelada al País Valencià o a les Terres de l’Ebre. Com a cant popular és normal que existeixin cançons, sovint anònimes, amb un caràcter més picantó o amb referències de tipus sexual. Masclistes? No té per què. Poden tenir referències sexuals, fins i tot alguna vegada de gust dubtós i no tenir forçosament un contingut masclista.

És bastant inculte pensar que tot allò que té una temàtica sexual és forçosament masclista (ep! Que moltes vegades sí que ho és, no ens equivoquem, a vegades sí, però no sempre el contingut sexual té per què ser masclista!).

Aquests dies s’ha viralitzat un vídeo d’un dels líders de Podemos, Pablo Echenique, cantant una jota tradicional, suposadament anònima però portada a la fama en el seu moment pel grup català Follim Follam, especialitzat en cançons eròtico-festives cantades amb to humorístic. Coneguts amb discos com “Cançons Porques” o “Jotas Guarras”, on podem trobar íntegra la cançó que precisament intentava cantar Echenique durant un sopar amb companys de Podemos. La cançó és “A la jota jota que bailan los perros” i en una estrofa diu “Chupame la minga Dominga que vengo de Francia, chúpame la minga verás que sustancia”, doncs resulta que per cantar això aquest pobre home ha rebut tot tipus de crítiques injustes i no justificades per part de la caverna mediàtica espanyola i per part d’aquells partits hereus del franquisme.

No sóc, ni de bon tros, fan d’Echenique ni simpatitzant de Podemos, però, entre poc i massa! A veure, ara resulta que els grans defensors del feminisme són 13 TV i els neo-fatxes el PP. Au vinga home! La cançó parla entre altres coses de sexe en to humorístic i en un moment donat parla de fel·lacions. I què? Ara resulta que parlar de mamades és masclista!! I cantar aquest tipus de cançons en un sopar distès entre companys està prohibit. Insisteixo que els de Podemos no m’agraden, però veig que els neo-fatxes el que són és una colla de mal follats. I...ui, ui, ui si s’assabenten que la cançó la va gravar i promocionar un grup català (Follim Follam),ui, ui, ui. Amén.