OPINIÓ
Opinió 13/09/2020

Començar perdent no és bo

PeriodistaGuanyar com sigui, però començar una competició amb una victòria és fantàstic. És una obvietat, ja ho sabem, però el recordat Héctor Cúper sempre hi insistia molt. Per tant, el que ha fet el Mallorca en el debut a la temporada 2020-21 no és gens bo. També s’ha estrenat a la banqueta mallorquinista Luis García Plaza, un entrenador que haurà de fer front a la competició amb l’herència que va deixar Vicente Moreno i que no és més que l’equip que va perdre la categoria fa un parell de mesos. El Mallorca no ha canviat gens ni mica respecte del que veiérem a Primera, amb les mancances conegudes en totes les línies i amb jugadors que són un any més vells. Deu ser per això que l’entrenador ha optat per deixar Salva Sevilla a la banqueta devers una hora. Quan el seu equip ja perdia, ha fet entrar de cop Budimir (que sembla que tingui el cap a un altre lloc), Luka Romero i Sevilla, que, llevat d’una gran rematada amb què ha estat a punt d’empatar, no ha fet gaire cosa més. Quan un equip va amb el marcador en contra i jugant al seu camp (que no és el mateix que davant la seva afició), cada minut que passa li és més difícil remuntar el marcador advers. A Son Moix, ha quedat ben palès: el Mallorca no ha creat ni una sola jugada interessant des del minut cinc de la segona part, moment en què el Rayo ha marcat el 0 a 1 gràcies a les badades de Sastre i Ivan Bravo. Segurament els dos defenses no són els únics culpables, però no deu ser casualitat que des de fa mesos les veus autoritzades reclamin nodrir la plantilla de laterals i que l’únic gol del partit s’hagi produït en aquesta posició. En definitiva, un mal començament que no podem qualificar de sorprenent, vist el joc que ens han mostrat els jugadors de García Plaza. El llenguatge corporal del tècnic a la banqueta ho deia tot: això és el que hi ha i això és el que tenim. Perdre suposadament contra un rival directe no és gaire bona manera d’afrontar el pròxim compromís, que serà davant l’Espanyol de Vicente Moreno. No cal fer elucubracions: serà un partit més i sense públic a les graderies. Molts entesos diuen que això no és futbol.