Coronallacs

El nostre marc natural no té preu, o el té tan elevat que només ens queda poder-lo admirar i oferir-lo a tot aquell que vulgui gaudir-ne

Per començar, el nom m'agrada. Però com que el nom no fa la cosa, o a vegades sí, també afegiré que la iniciativa és atractiva per al món dels qui ens agrada el senderisme, siguem turistes o no, que als de casa també ens agrada gaudir en bones condicions d'allò que tenim. I és cert que als visitants els pot atraure un nou recorregut pel país que m'atreviria de qualificar d'incomparable: els quatre refugis guardats –Juclà, Sorteny, Comapedrosa i esperem amb candeletes la inauguració del de l'Illa–, els espais naturals protegits –Madriu, Sorteny, Comapedrosa– i al seu pas una gran quantitat de llacs, cada un amb les seves formes i característiques.

Amb el recorregut del Coronallacs oferim la nostra riquesa més preuada, perquè en gaudeixin –els qui vinguin– i en gaudim –els qui ja som aquí–. I potser molts no ho veuen així, però també enviem un missatge a tots aquells de fora que només ens valoren pel cúmul de notícies negatives que un dia sí i un altre també surten als mitjans de comunicació.

Perquè el nostre marc natural no té preu, o el té tan elevat que només ens queda poder-lo admirar i oferir-lo a tot aquell que vulgui gaudir-ne. El nostre patrimoni natural és immens i hem de ser conscients del que tenim, saber gestionar-lo per preservar-lo, i al mateix temps entendre'l... i això només ho sabrem fer des del seu coneixement, trepitjant la terra, refrescant-nos a les aigües dels rius i llacs, admirant la flora i identificant els sons dels animals, les aus, el bestiar a la muntanya...

Benvinguda la Coronallacs i totes aquelles iniciatives que contribueixin no només al coneixement de la nostra terra, sinó a saber reconèixer-nos en ella.