Debat de titulars

Mentre els polítics es dediquin només a fer debats en els titulars de premsa, flac favor estan fent per contribuir que la gent analitzi de forma acurada què significa associar-se amb Europa

Arribarà el dia, o hauria d'arribar si són fidels a les seves promeses, que ens faran la pregunta de si volem associar-nos amb Europa en els termes a què hauran arribat amb els negociadors i nosaltres haurem de col·locar una papereta en una urna amb un sí o un no. Serà una decisió, la de la papereta que introduïm a l'urna, importantíssima, cabdal per al futur del país i la seva gent. Aleshores tindrem al davant el gran dilema de si aquell és el millor acord per Andorra o el seu contingut seria millorable o d'una altra manera o potser no calia negociar re.

No hi haurà hagut, almenys de moment no n'hi ha, unitat d'acció dels nostres polítics i aquest sol fet ja podria fer témer que no estarem davant del millor acord possible. Buscar culpables a aquestes alçades de la pel·lícula de per què no hi ha hagut aquesta unitat d'acció és bastant irrisori, perquè cada partit i cada líder polític segurament té la seva part de raó i amb la facilitat que tenen d'argumentar allò que és impossible de raonar, no acabaríem de sortir-nos-en mai.

Seria impensable, almenys jo no ho crec, que algú volgués un mal acord amb Europa, ja sigui a través d'un nou contracte com el que es negocia, o amb alguns matisos, o mirant de mantenir l'estatus actual... en tot cas segur que ningú no vol perjudicar els interessos d'Andorra. Però de cara a l'opinió pública mentre els polítics es dediquin amb aquest tema només a fer debats en els titulars de premsa, flac favor estan fent per contribuir que la gent analitzi de forma acurada què significa associar-se amb Europa i en quins termes ho hem de fer, tant pels que ho defensen com pels que s'hi mostren contraris. O potser ja és això el que volen perquè al final del camí, quan haguem de dipositar la papereta a l'urna, només haguem de seguir la consigna política. Tanta por els fa que els ciutadans siguem capaços de pensar per nosaltres mateixos?