Defensa Petrov

No serveix de res presumir de cos Danone si el cervell és de Petit Suisse i, a més de l'activitat física, cal exercitar-lo jugant a escacs, tot i que actualment pot tenir els seus riscos

He començat a anar a ioga i, segons sembla, hi ha una postura anomenada "Bru, així no" que és molt popular perquè la monitora la repeteix sovint. Hi vaig per recomanació mèdica per l’estrés i per relaxar-me. Però surto dels nervis com si escoltés la cançó d’inici del Windows 98 o la melodia de Nokia amb lletra de Marta Sánchez.

Vaig provar amb la zumba però quan tothom es movia cap a la dreta jo ho feia cap a l’esquerra. Soc arrítmic, asincrònic, descompassat i dislèxic. Un dia em van filmar, ho van penjar a les xarxes socials i he tingut tants ‘m’agrada’ com un nu de la Pedroche a Instagram. Em movia com Robocop, cosa que té el seu mèrit perquè ja tinc agulletes només travessar la porta del centre esportiu contrastant amb aquests homes atlètics que surten com el Súper Ratolí, superfeliç, supervitaminat i mineralitzat.

Ara, però, a més del ioga hauré d’anar al gimnàs perquè darrerament acumulo més líquids que els embassaments d’Oliana i Rialb junts i, sense oblidar les oracions a Nostra Senyora Santíssima Dieta de la Proteïna, perquè ja d’adolescent sabia més de mètodes per aprimar que d’equacions, i derivades funcionals. Pedalaré a la bicicleta a ritme de cançó de bressol composada per Álex Ubago i intentaré provar una d’aquestes màquines que per saber com funcionen cal haver estudiat enginyeria, haver posat la roba d’una setmana en una maleta de cabina de Ryanair i haver muntat, almenys un moble, d’Ikea. I tot amb uns auriculars a ritme de rap, perquè ha fet més per aquest genère musical l’Audiència Nacional espanyola que Spotify.

Tocaran exercicis vasculars, cardiovasculars, aeròbics, cardiosaludables i abdominals però sempre amb seny perquè no serveix de res presumir de cos Danone si el cervell és de Petit Suisse. Ja deia el poeta romà Juvenal allò d’una ment sana en un cos sa. Per això continuaré jugant a escacs però amb precaució sobretot si ho faig a l’Estat espanyol. I no perquè amb la defensa Petrov es pensin que soc un pirata informàtic enviat per Putin sinó perquè m’agrada estar amenaçant constantment el rei.