Demòcrates amb gel

S’acosta l’inici oficial de la campanya electoral per als comicis de l’1 de març i els partits enllesteixen els espots de propaganda, alguns amb neu i sofà inclosos

Filmació dels espots electorals de Demòcrates per Andorra (DA) per a les properes eleccions generals de l’1 de març. Neu i gel com a la darrera pel·lícula d’Isabel Coixet i un fred que fins i tot va estar a punt de fer venir els de Disney per buscar localitzacions per a la segona part de 'Frozen'.

En algunes de les fotos que han aparegut via Twitter es veu els candidats asseguts en sofàs i envoltats de neu. Els números 1 i 2 de la llista nacional, Antoni Martí i Ladislau Baró, però, estan en una sala i còmodament asseguts. Això del sofà no és nou. Ho van utilitzar Santi Millán i José Corbacho al programa de TV3 'A pèl tour' i Risto Mejide a la Cuatro amb 'Viajando con Chester'. Ara, els del Partit Popular han muntat també una escena de sofà en la qual els seus dirigents, reunits amb el líder màxim Mariano Rajoy, fan veure que xerren, de manera distesa, sobre els seus encerts i errades dels últims anys.

El resultat es pot veure a  www.aunquedamuchoporhacer.es que deu ser la traducció a adreça de pàgina web del 'supercalifragilisticoespialidoso' de la Mary Poppins. A Espanya estan en precampanya. A Andorra també. I des de fa dies. Friso per veure els espots electorals i en especial el de 'Demòcrates on Ice' amb els candidats rodejats de neu com Amundsen a l’Antàrtida, o com la paròdia, des d’un sofà, de 'Frozen' de l’episodi de Nadal dels Simpson.

Al final de l’esquetx Lisa Simpson s’acaba convertint en Elsa. El seu personatge a la pel·lícula de Disney recorda el dels superherois clàssics. Té poders, com el de crear gel, és independent però introvertida i pot arribar a ser aspra i agressiva. La seva germana Anna és una mica somiatruites, ingènua i extravertida. Ella és l’heroïna, la protagonista principal i hauria de ser la favorita dels espectadors. Però no. Prefereixen Elsa. La ficció dóna sorpreses. Les eleccions, a vegades, també.