Doble nacionalitat

Cal aplicar la prohibició de tenir-la o permetre-la, però no es pot continuar amb aquesta situació i anar a votar pel 9-N amb el passaport espanyol a la mà i l'andorrà a la butxaca

Diumenge vau votar per mi. Gràcies. Estranger i sense residència a Catalunya no vaig poder. M'hauria agradat. Uns 1.500 residents a Andorra ho van fer i alguns d'ells gràcies al fet que tenen el passaport andorrà i l'espanyol malgrat que el Principat no accepta la doble nacionalitat.

Els vaig veure a les imatges de la televisió i alguns s'amagaven. És curiós perquè vaig començar el dia, a l'hora d'esmorzar, maleint Mario Vargas Llosa. No entenia què hi pintava criticant, en un acte públic, el procés sobiranista català en comptes d'ocupar-se de la desnutrició crònica dels nens indígenes a les regions andines o de la pobresa a la regió de Cajamarca al Perú. Perquè aquest home, a qui li van donar el Premi Nobel de Literatura quan es mereixia el de la infàmia, és peruà. La meva dona, però, em va aclarir que també té la nacionalitat espanyola perquè li va concedir Felipe González i jo vaig afegir que era un altre geni de la humanitat.

A partir d'aquí, el tema, sensible, de la doble nacionalitat va ser el 'tremending topic' del diumenge en família, per sobre dels atracadors de la joieria L'Art d'Or, de les cues pels controls policials i fins i tot de les votacions. Es van trencar dos objectes però per motius naturals, no pas pel fruit d'una baralla o de la pujada de to de la discussió. Perquè no estic en contra de la doble nacionalitat.

Només demano que es reguli, que s'apliqui la prohibició de tenir-la o que s'accepti com passa en altres països i on és un fet absolutament normal com, per exemple, a França, Espanya, Portugal o els Estats Units. Però a Andorra no es pot continuar així, mirant cap un altre costat i jugant a la puta i la ramoneta amb dues nacionalitats. Anant a votar per la independència amb el passaport espanyol a la mà i amb l'andorrà a la butxaca.

Així, quan Catalunya sigui independent, podran tenir tres passaports. L'espanyol per no haver de passar per la cua d'extracomunitaris a l'aeroport de Londres-Gatwick, el català per obrir un compte a La Caixa i l'andorrà per inscriure els fills a les colònies d'Aina. I ens podran continuar qualificant als que complim la llei i que tenim només un passaport de passerells, babaus i ingenus però podem anar amb la cara ben alta i no haver-la de girar quan ens enfoca una càmera de televisió a la cua del 9-N al local de votació d'Andorra la Vella.