OPINIÓ

Enfora de les posicions d’ascens

L'empat d'aquesta jornada a Son Moix deixa l'equip a sis punts de la zona de 'play-off'. El Mallorca s'ha returat en la ratxa de quatre victòries consecutives a Palma i queda palesa la manca d'encert davant la porteria contrària. L'un a un davant l'Elx ha estat una acumulació de circumstàncies negatives que l'equip de Vicente Moreno no ha sabut superar ni quan els visitants han jugat més de mitja hora amb deu a causa de l'expulsió de Yacine. El davanter ha vist la segona groga per haver simulat penal; la primera la hi havien treta per una entrada dura a un contrari. Els seus companys, inclòs el veterà i magnífic Nino (39 anys), s'han sobrepassat en algunes accions, que han fregat la violència. L'Elx ha acabat amb set targetes grogues. Volem pensar que aquesta circumstància, la duresa dels visitants, no ha frenat els mallorquinistes, però durant molts de minuts, i després del magnífic gol d'Ivan Sánchez, el Mallorca ha rondinat perdut pel camp fins que ha arribat el descans.

A la segona part, el joc i el domini han estat per als locals, però aportant poques idees i gens d'encert davant la porteria d'Edgar Badia. Només una acció de potència d'Ante Budimir en resposta a una bona passada d'Álex López ha fet possible que el resultat s'equilibràs. Un altre aspecte que també ha quedat més o menys clar és la magror d'idees, de joc i intencionalitat d'alguns jugadors. El que més ens ha cridat l'atenció ha estat la no presència de Lago Junior. L'extrem mallorquinista ha perdut l'embranzida que l'havia caracteritzat fins no fa gaire. Aquest diumenge no ha arribat a fugir cap vegada del seu marcador i ha passat totalment inadvertit en un partit que requeria la seva intervenció per obrir l'atac per les bandes. Lago Junior ja fa unes quantes jornades que no està fi i possiblement necessitaria descansar. És evident que per Moreno és un jugador indiscutible i intocable, però també ho és que hi ha hagut altres companys que no han estat bé i que, per tant, han estat substituïts.

En definitiva, és possible que les paraules del tècnic el dia abans del partit hagin tingut efecte negatiu en el subconscient de l'equip. Qualificar gairebé de miracle els punts aconseguits a Palma ha significat enderrocar el suposat fortí que havia estat fins ara Son Moix. Naturalment, aquí no s'acaba el món i queda molta lliga, però està clar que l'ensopegada d'aquest diumenge davant l'Elx no l'esperava ningú. El Mallorca ja no podrà sumar els sis punts seguits com a local. Ara li queda intentar que l'Oviedo, dissabte que ve, no se n'endugui cap.