Opinió 04/08/2015

Espai de debat

Ara que es torna a plantejar la construcció d’un recinte fix per acollir actes importants caldria recordar que la polèmica i les discussions solen acompanyar les grans obres a Andorra

i
Bru Noya
1 min

Reneix la proposta d’un recinte fix i espai multidisciplinari a la vall central d’Andorra per acollir concerts, espectacles i actes diversos. De fet se’n parla des de la caiguda de Constantinoble i té tantes referències com les de la quinoa, aquest pseudocereal de la subfamília 'Chenopodioideae', a Instagram.

Surt sempre en acabar la Fira d’Andorra la Vella, al mes d’octubre, o amb activitats com les del Cirque du Soleil a l’estiu tot i que el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, diu que, ara com ara, el millor lloc per a les actuacions de la companyia canadenca continua sent l’aparcament del Parc Central. S’hauria de tenir hipertimesia, una memòria episòdica perfecta, per recordar totes les propostes de recinte fix, en ubicacions a llocs com la Comella o la Margineda. Són notícies que apareixen de manera cíclica com els canvis d’imatge de la reina Letizia, les onades de calor, les meduses, el mosquit tigre, el monstre del llac Ness o la construcció de les piràmides egípcies pels extraterrestres.

Ara ha estat el ministre de turisme, Francesc Camp, qui ha tornat a llançar la idea després de visitar exemples de recintes al Canadà, i quan se sap que un 5% dels turistes vénen a Andorra atrets per l’oferta cultural.

Tot i que aviat, amb la polèmica que acostuma a envoltar totes les obres en aquest país -heliport, rotondes, edifici 'The Cloud' d’Andorra Telecom, fonts lluminoses al riu Valira, desviacions, túnels, vials, estació d’autobusos, estadi nacional, museu de Santa Coloma o nou Arxiu Nacional- potser s’haurà d’ampliar l’estadística amb un nou tipus de turisme. El dels fets paranormals.

stats