Un Espanya-Andorra al Camp d’Esports

És un encert que una selecció que ha estat campiona del món visiti indrets com Lleida

L’alcalde de Lleida vol que la selecció espanyola de futbol faci algun partit a l’estadi municipal. Que la capital de la segona província catalana on l’independentisme té més força –després de Girona– aculli la 'Roja' deu tenir la seva explicació. Per tendenciosa o interessada que sigui, la deu tenir. Però d’això ja en parlarem un altre dia.

Personalment trobo un encert que una selecció que ha estat campiona del món visiti indrets com Lleida. Això sí, sempre que serveixi per dinamitzar una ciutat que en els darrers anys ha perdut pistonada. Almenys vist des de fora.

Escrivia fa uns mesos en aquesta mateixa tribuna que a Lleida cacen mosques. Que alguna cosa deu passar perquè cada dia sigui una ciutat menys atractiva. M’hi refermo. La que podria ser la capital que vertebrés les comunicacions i l’activitat socioeconòmica amb el Pirineu s’ha convertit en una localitat, diguem-ne, de serveis bàsics. El visitant es pregunta per què anar a Lleida si a Reus o Saragossa, per posar un parell d’exemples, hi pot trobar una més gran i atractiva oferta.

Tant de bo l’exemple de dur la 'Roja' sigui el punt de partida a la recuperació d’aquesta ciutat. Que la gent del Pirineu tingui ganes de tornar-hi perquè hi té alguna cosa a fer més enllà d’anar a l’Arnau de Vilanova. Suggereixo que el partit que jugui Espanya al Camp d’Esports sigui contra la selecció andorrana. Un gest de bon veïnatge. No seria el primer cop, després de l’Andorra-Portugal jugat precisament a Lleida el 2001. En aquella ocasió l’estadi va aplegar 4.900 espectadors, menys de la meitat de l’aforament. Potser si l’equip local és la 'Roja' les graderies estaran a vessar. Arribat el cas, per proximitat, per sentiment, animaré la tricolor.