Espot en multitud

El candidat de DA va deixar clar que una Andorra a dues velocitats no l'interessa

No entrarem en matèria ideològica ni qui serà el millor candidat per rellevar Toni Martí. Aquestes són qüestions que hauran de decidir els votants, molt probablement el diumenge 7 d'abril.

Dimecres a la nit Xavier Espot va fer la seva presentació com a candidat de DA a proper cap de Govern. Va ser un acte multitudinari davant de prop d'un miler de persones, una multitud que va sorprendre als mateixos organitzadors de DA.

Però a banda de l'aforament, que demostra que el polític demòcrata connecta amb la gent, s'ha de destacar la valentia del seu discurs en el qual no va defugir els temes més polèmics: lloguers, avortament, Europa, dificultats econòmiques.

Ser ministre d'Afers Socials li ha facilitat connectar amb la realitat, conèixer les dificultats de la gent i comprovar que hi ha una Andorra que ho passa malament. "El progrés econòmic i el social han d'anar agafats de la mà", va afirmar en el seu discurs conscient de les grans diferències de qualitat de vida que pateix Andorra.

Va insistir molt en aquesta necessitat d'assolir un benestar sòlid, no passatger i que arribi a tothom.

Es va solidaritzar amb les dones i el dret d'avortar encara que va deixar molt clar que de cap de les maneres està disposat a renunciar al coprincipat, i va deixar clar que una Andorra a dues velocitats no l'interessa.

Espot va demostrar un poder de convocatòria enorme que no li servirà de res si no ho revalida a les urnes. És el gran aspirant i un dels principals favorits. Però ara estem en la fase dels discursos i de les bones intencions i sentirem de tots els candidats les millors intencions i voluntats.

Això sí, Espot ha superat la primera prova, com és aconseguir la confiança en bloc de tots els militants i simpatitzants.